Gourmetvandring för två

Gourmetvandring för två

Välkommen till en unik mat- och naturupplevelse utsedd 2013 till Sörmlands bästa turistupplevelse. Denna Gourmetvandring är ett perfekt sätt att smaka på hela landskapet i kombination med en spännande guidning i storslagen natur.

Vandringen knyter samman 35 olika mathantverkare i Sörmland och bjuder dig på en stor palett av smaker uppdukade i naturen. Under vandringen på drygt 4 km hinner ni både besöka många olika vackra platser och stanna ofta för att njuta av de uppdukade borden fyllda med smaker från småskaliga mathantverkare i Sörmland. Gastronomiska upplevelser utöver det vanliga.

Ni möter historien genom stenåldersfynd, njuter av ängar, ljudet från vatten, besöker skogar, ekhagar och fascineras av det vackra och varierade landskapet. Guidens spännande berättelser om maten, naturen och omgivningarnas kultur och historia ger kunskaper och insikter som kryddar hela upplevelsen. Efter en härlig dag tillsammans avslutar ni med att besöka den lilla gårdsbutiken. Där kan du köpa med dig av dina ”favoriter”.

På denna tur vandrar ni på djurens egna stigar genom landskapet och terrängen är delvis kuperad.

- Vandringen tar 5 timmar
- Vandringen är drygt 4 km lång
- Du bjuds på ett 55-tal olika produkter
- Professionell guidning
- Maten är noga utvald och komponerad för maximal njutning
- Maten serveras på riktigt porslin och är rejält tilltagen.

Välkommen till en oförglömlig dag!

Citat från deltagare 2014-2015:

"Tack för en underbar dag med otroligt goda produkter ifrån Sörmland. Kan klart rekommendera detta till alla som gillar fin natur & god ekologisk mat & dryck . Och Lena har mycket att berätta om, mycket inspiration får man."

"Tack för en trevlig, intressant och "godsmakande" vandringsdag. Vi är mer än nöjda. Vi sänder några av våra bilder. Tack än en gång."

"Tack för en helt fantastiskt matvandring! Jag lärde mig en massa nya saker och hade en underbar dag i naturen med god mat, trevligt sällskap och spännande information. Kaffet var så gott så jag måste köpa ett paket på en gång. Ser redan fram emot nästa gång!"

”Tack Lena för dina spännande och intressanta berättelser om djur, natur, mat, dryck och välbefinnande i största allmänhet! Vi hade en fantastisk dag i skogarna omkring Rocklösa och kan varmt rekommendera dina vandringar.”

”Fantastiskt natur och matupplevelse. En bra födelsedagspresent där man själv kan följa med.”

”Häftig naturupplevelse tillsammans med utsökt mat. Rekommenderas verkligen!”

”Rekommenderas varmt. Annorlunda, proffsigt och mycket gott.”

”En riktig höjdare.”

”Väldigt fin guidning och spännande mat.”
2 695 kr

Tillgängliga orter

Stjärnhov

När

Säsongen pågår maj-september. Vandringen är bokningsbar 1-2 gånger per månad, vanligtvis på helgen. Vandringen startar kl. 11.00.

Bra att veta

Guidad vandring med provsmakning av delikatesser i riklig mängd från Sörmlands småskaliga matproducenter. Grupper kan beställa ett eget arrangemang skräddarsytt utifrån egen önskan.

Stjärnhov ligger i Gnesta kommun.

Varaktighet

Ca 5 timmar

Antal deltagare

För två personer. Upplevelsen utförs i grupp med andra.