Tandemflyg

Tandemflyg

Många är vi som sedan barnsben har drömt om att flyga fram som en fågel. Att flyga tandemflyg är det närmaste denna dröm man kan komma. Att stilla glida fram och njuta av milsvid utsikt och tystnad ger en känsla av total frihet.

Att flyga tandemflyg är en harmonisk och vacker upplevelse där du är i trygga händer. Innan upplevelsen sätter igång får du en säkerhetsgenomgång av instruktören, samt instruktioner om hur start och landning kommer att gå till. 
 
Flygningen görs med en specialanpassad tandemskärm, vilket innebär att den är nästan dubbelt så stor som en vanlig glidskärm. För att få luft i skärmen vinschas ni upp till mellan 300 och 600 meter, väl där uppe släpps draglinan och det fria flyget kan börja! Njut av stillheten och tystnaden där ni glider fram högt ovanför mark och trädtoppar. Önskar du lite extra pirr i magen så får du möjlighet att själv prova på att styra, och kanske till och med testa på lite luftakrobatik. 
 
En oförglömlig upplevelse som inte lämnar någon oberörd. Följ med upp i det blå och skapa ett minne för livet! 
895 kr
Ord. pris 995 kr

Tillgängliga orter

Göteborg, Alingsås, Sala

När

Alingsås och Sala: April-oktober. Göteborg: Drop-In varje helg april-oktober, sporadiskt under vinterhalvåret.

Bra att veta

Gravida eller personer med skador på rygg eller nacke tillåts ej att flyga. Medtag kläder efter väder och kraftiga skor. Strikt alkoholförbud råder på hela området där flygningen sker, även för eventuella åskådare. Begränsningar för flygande: minimivikt 40 kg, maxvikt 110 kg, barn under 18 år ska ha föräldrars tillstånd. 

Varaktighet

Tiden i luften varierar beroende på väderförhållandena, men ett flyg varar normalt i 5-15 minuter. Totaltid för upplevelsen cirka 30 minuter.  

Antal deltagare

För en person.

Väder

Upplevelsen är starkt väderberoende och kan komma att ställas in med kort varsel. Vid inställd flygning kan du boka om till ett senare tillfälle. 

Åskådare

Åskådare är välkomna.