Vargsafari med övernattning

Vargsafari med övernattning

Många svenskar har sett elefanter på safari i Afrika eller varit på snorkeltur i Thailand, men det är definitivt inte många som varit med på safari i Sverige!
 
Sedan 2003 har WildSwedens professionella guider tagit med besökare från hela världen för att spana efter älgar, bävrar, vargar och björnar i Bergslagens djupa skogar. I skogarna kring Skinnskatteberg finns en stark vargpopulation som spårarna har följt under många år. På vintern kan man se vargspår i snön, men det är på sommaren som det är mest spännande att vara ute och lyssna efter yl på nätterna. Nu har du chansen att följa med ut på ett spännande äventyr!
 
Det är en speciell känsla att smyga runt i skogen och leta efter spår och spillning, sitta vid en lägereld och sedan förhoppningsvis höra vargarna yla i natten. Sedan sover du gott i tält i vargreviret. Målet med kvällen är att ni ska lära er allt om vargarnas liv. Har ni riktigt tur får ni syn på en varg eller hela familjen, men fokus kommer att ligga på att höra dem yla. Följ med på ett spännande äventyr i vargreviret och lär dig mer om detta mytomspunna rovdjur. 
 
Gruppen möts upp på ett pensionat där ni ges en introduktion innan ni beger er ut i skogen. Där sätter ni upp era tält på en noga utvald plats på behörigt avstånd från vargarnas troliga position. Ni vandrar runt för att söka efter spår och lär er samtidigt om vargen och andra djur. 
 
Därefter tänder ni en lägereld och äter middag i skogen. När det börjar skymma smyger ni närmare och sätter er på en plats där ni har chans att höra vargarna yla. Kanske sitter ni där i flera timmar och hör hur skogen vaknar till liv. Och förhoppningsvis får ni höra vargarna yla. 
 
Ni sover sedan i tält och morgonen därpå packar ni ihop och avslutar med en stor frukost på pensionatet där upplevelsen startade. 
2 750 kr

Tillgängliga orter

Skinnskatteberg

När

Upplevelsen är bokningsbar utvalda torsdagar-fredagar, juni-september. 

Bra att veta

Åldersgräns 15 år. Guide, logi i kåta, besök på viltforskningscenter, föreläsning, vildmarksmiddag och frukost ingår. Deltagare bör kunna vandra obehindrat i skogen. Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor för vandring, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder,handduk, vattenflaska och snacks. Största delen av guidningen kan komma att ske på Engelska.

Varaktighet

Turen börjar klockan 13 dag 1 och avslutas klockan 12 dag 2.   

Antal deltagare

För en person. Upplevelsen utförs i grupp med andra.

Väder

Vargvandringen genomförs i alla väder.