Timmerflottfärd familj

Timmerflottfärd familj

Flyt sakta nedför Klarälven på en egenbyggd timmerflotte och upptäck alla de små äventyr som naturen erbjuder.
 
Bygg en flotte på gammalt vis, med enbart stockar och rep, och res i vacker natur längs historisk mark. Detta är ett paket för två vuxna och två barn. Två vuxna behövs eftersom det krävs en relativt stor fysisk insats både för att bygga och manövrera flotten ute på älven. Var beredda på små äventyr i form av bakvatten och sandbankar. 

Ni bygger den 3 x3 meter stora timmerflotten direkt i vattnet. Detta då den kommer att väga nästan ett ton när den är färdig. En kunnig instruktör handleder er under hela bygget.

När flotten är färdigbyggd, förtöjs den vid älvkanten. Er bil, eller annat transportmedel, omlokaliseras till slutmålet för färden och ni kan pusta ut i en mysig timmerstuga för natten.

Sedan är det bara att göra er redo för äventyret på Klarälven. Ta med er god mat och vatten, det tar på krafterna att vara ute i naturen en hel dag. 

Timmerflottning på Klarälven har bedrivits sedan 1600-talet ända fram till 1991. Älven var idealisk för att flotta timmer på eftersom den har liten fallhöjd och få forsar. Nuförtiden är den perfekt för att flyta nedför med egenbyggd flotte. 

Ta med familjen på en historisk och vacker resa på Sveriges sista flottled. 
4 695 kr

Tillgängliga orter

Stöllet

När

Sommar

Bra att veta

Ni måste vara minst två simkunniga vuxna per timmerflotte. I priset ingår en instruktör för byggtiden, timmer, rep, flytvästar, livboj, paddel, stör, karta och hjälp med omtransport av fordon.Ta själv med: mat, sänglinne, kläder för väder, badkläder, kikare. Vedeldad bastu finns att hyra på Klarälvens Camping där ni övernattar i stuga. Grillplats finns att disponera.

Varaktighet

Från kl 14.30 dag 1 till eftermiddagen/kvällen dag 2

Antal deltagare

Flottfärd för 2 vuxna + 2 barn (vid fler deltagare kan biljetter köpas till i samband med bokning)

Väder

Upplevelsen är ej väderberoende.