Spela in en låt

Spela in en låt

Att spela in en CD i en riktig studio är en upplevelse för alla. Intrycken är många.

När du kommer till studion börjar du med att gå igenom texten tillsammans med producenten. En gemensam uppsjungning till vald bakgrund är uppskattat. Därefter är det dags för soundcheck. Du får ta plats vid mikrofonen och volymen i hörlurarna ställs in. 

När du känner dig bekväm görs ett par tagningar på prov för test. Att höra din egen röst för första gången är en märklig känsla. Ett skratt är sällan långt borta!

När allt stämmer är det upp till bevis. Ljudteknikern räknar in och datorn rullar. Blir det fel nu så är det kört... Lugn, vi skojar bara. Du kommer att få ta om tills det känns bra och alla är nöjda. Inte ens Madonna sätter sina låtar på första tagningen. Har du vänner med sig som skall stå för körsång är det sedan dags för dom att visa att de minsann inte är sämre!

När inspelningarna är klara mixas låten, en omständig process som du (och dina vänner) slipper. Nivåer ska justeras och det klipps och klistras. Räkna med att det tar ca 45 minuter. 

Efter ca 1½ timme är allt klart och du/ni får er egen låt professionellt producerad på en egen CD! Perfekt att behålla själv eller kanske ge bort i present till någon du gillar?
2 195 kr

Tillgängliga orter

Göteborg, Malmö, Norrköping

När

Året runt.

Bra att veta

Det finns flera tusen låtar att välja mellan så fundera ut i förväg vilken låt du vill sjunga!

Varaktighet

Cirka 90 minuter. 

Antal deltagare

För en person. Vänner får vara med och följa inspelningen bakom glasvägg alternativt agera kör.

Åskådare

Vänner får vara med och följa inspelningen bakom glasvägg alternativt agera kör.