Escape the Room

Escape the Room

Upplev spänning och adrenalin när ni under tidspress försöker lösa gåtor och mysterier som tar er närmare friheten...

Konceptet kommer från datorspelsgenren “Escape the Room” och finns redan i flera länder runt om i världen, såsom USA, Japan och England. Du låses in i ett rum med andra deltagare där ni ni tvingas använda er av rummens olika element för att lösa en serie gåtor, hitta ledtrådar och ta er ut under en viss tidsgräns.

Det gäller att vara innovativ, snabbtänkt och framförallt ha ett öga för detaljer för att lyckas bryta sig ut ur rummet.

Stockholm Questrooms

Fängelset:
Du är en fånge som håller på att tyna bort i en mörk och trång cell. När väktaren ramlar, slår i huvudet och faller medvetslös ser du din chans att fly. Du kommer aldrig få en sådan här chans igen och det dröjer inte länge förrän han vaknar och påkallar förstärkning. Hur får man nyckeln ur låset? Varför ligger schackpjäserna utspridda på golvet?

Fotografens Studio:
Det var många år sedan nu. Fotografens älskade son bara försvann en dag. Med brustet hjärta letade fotografen efter honom, och efter några år började märkliga saker att hända. Sonen uppenbarade sig på hans fotografier och ljuden i studion blev allt tydligare. Fotografen, nära bristningsgränsen tvingades lämna sin studio,
med dörren låst...

Ryska maffian:
Res tillbaka till 90-talets Ryssland och ta reda på vad som hände med en ung man Mikhail, som vid en tidpunkt blev involverad i den ryska maffian. Lös gåtorna för att hitta din väg ut, utan att bli alltför involverad själv eftersom alla vet att den ryska maffian aldrig lämnar några vittnen...

Gothenburg escape house

Prisonbreak:

I Prison break hamnar du bakom lås och bom i en högsäkerhets fängelsecell. Vad gör du? Kan de inristade mystiska texterna på väggen hjälpa dig? Kanske är någon av fängelsets vakter korrupta och hjälper dig? Du har en timme på dig att hitta vägen ut ur fängelset och vinna din frihet tillbaka.

Trapped:

Ni upptäcker att det har skett ett mord i salongen och dörren bakom er har låsts! Hinner ni ta er ut innan den okände mördaren är tillbaka för att skörda nästa offer? Som tur är har den galne mördaren lagt ut ledtrådar och därigenom gett er möjlighet att vinna tillbaka er frihet och bringa rättvisa. Denna bana kräver minst 3 spelare.


Norrköping escape house

Trapped:
Det har skett ett mord i salongen och dörren bakom er har låsts! Hinner ni ta er ut innan den okände mördaren är tillbaka för att skörda nästa offer? Som tur är har den galne mördaren lagt ut ledtrådar och därigenom gett er möjlighet att vinna er frihet och bringa rättvisa. I denna högintensiva jakt på frihet i Cluedo-inspirerad miljö är spänningen på högsta nivå och ni får lösa många häftiga gåtor.

Prison break:
Tänk om du vore inlåst bakom galler i en fängelsecell? Hade du lyckats rymma ut i tid – eller stannat inlåst för alltid? I Prison Break måste du knäcka koder för att komma ut. Du kanske även lyckas få hjälp av den korrupta fängelsevakten. Men var aktsam med hur du spenderar din dyrbara tid!

The Chapel:
Ni har äntligen fått ett spår om var den heliga graalen kan vara. Någonstans djupt nere, i den mörka kryptan under kapellet ligger den åtråvärda reliken. Gå in i kapellet för ert livs utmaning och många häftiga överraskningar. Men var uppmärksam; kapellet håller många hemligheter, som några skulle göra vad som helst för att skydda. Hitta den innan relikens väktare hittar dig, i detta Da-Vincikoden-inspirerade gastkramande äventyr.


Uppsala UniQuest

Pirates:
Ett äventyr på Karibiska havet. Ni har tagit er ombord på det berömda skeppet Black Diamond när något snett och ni finner er själva fängslade på skeppet. Nu handlar allting om hur väl ni förstår ledtrådarna som har lämnats till er från den förre kaptenen. Kan ni ta er ut i frihet igen och få med er skatten? Eller blir ni kvar för evigt? Ni har 60 minuter på er..

Saw - Skräck
Du vaknar i ett stort fallfärdigt gammalt badrum och märker snart att du är fastkedjad i ett rör. På andra sidan rummet ser du att dina vänner är fastlåsta och emellan er ligger delar från någonting som ser ut att en gång ha tillhört en människa. En film går igång med någon som kallar sig ”Jigsaw” som hälsar er välkomna, och undrar om ni vill spela ett spel? Nu har ni bara 60 minuter på er att lösa alla pussel och klurigheter innan Jigsaw fyller rummet med dödlig gas..

The Great Mind:
Det gåtfulla och mystiska kontoret tillhörande Dr. Schultz väntar på dig.. Den världsberömda professorn har blivit kidnappad, då han alltid trott att någon är ute efter hans forskning har han gömt all viktig forskning och ritningar så att endast någon lika smart som han själv ska kunna komma åt dem. Kan ni lista ut hur man ska använda professorns lämnade ledtrådar och rummets alla kluriga mekanismer och hitta forskningsmaterialet innan kidnapparna kommer tillbaka om 60 minuter?

Kommentar från Greatdays testpatrull 2014-12-06.


”Vilken kul present! Blir definitivt till att testa det andra av de två rummen!”
”Kul att alla blev så engagerade”
”Klurigt och utmanande, vi behövde alla ledtrådar”
”Något av det roligaste jag gjort på länge”
”Helt klart överraskande genomtänkt från Questrooms sida”


995 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Göteborg, Uppsala, Norrköping

När

Året runt

Varaktighet

Ni har 60 min på er att lösa uppdragen

Antal deltagare

Ett värdebevis gäller för 2-5 personer. Ni spelar tillsammans med era vänner och bestämmer själva om ni vill vara 2 eller upp till 5 personer.