Fotokurs

Fotokurs

Välkommen till en grundläggande fotokurs för nybörjare! Teori och praktiska övningar varvas och du lär dig använda kameran på ett kreativt och kunnigt vis.

Äntligen kommer du en gång för alla att lära dig kamerans manuella inställningar och få stenkoll på exponering, bländare, komposition och vitbalans.

Vill du lära dig kamerans funktioner tillsammans med användbara fototekniker – då är det här kursen för dig. Den gröna inställningsknappen kommer att vara ett minne blott efter denna dag. På kursen blandas teori med praktik i lagom takt, går igenom iso, bländare, slutartid, komposition, vitbalans, fokus och olika ljusmätningsmetoder.
 
Grundkursen är på fyra timmar, varav två timmar består av teori inomhus och resterande två timmar innebär praktiska övningar utomhus. Denna workshop är en bra inkörsport för dig som nyligen köpt en kamera och vill lära dig alla dess funktioner.
 
Du behöver en egen kamera som kan hantera manuella inställningar (Om du inte har någon kamera kan du hyra en). Tag med kamera, laddade batterier och minneskort.

    Innehåll i kursen:

    Genomgång av kamerans basfunktioner och hur man använder dessa
    Att lära dig hantera kameran med manuella inställningar
    Exponering, Slutartid, bländare och Iso
    Praktiska övningar, frysa rörelser, rörelseoskärpa och panorering
    Fokus
    Komposition
    Histogram
    Vitbalans
    Ljusmätning
    Filformat
    
Genom praktiska övningar och teori kommer du att få en förståelse för kameran och dess funktioner
895 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Göteborg

När

Året runt.

Bra att veta

Inga förkunskapskrav krävs, kursen är en grundkurs. Ta med egen digital systemkamera eller kompaktkamera med manuella inställningar. Instruktionsbok till din kamera (inte nödvändig) Oömma kläder som är lämpliga för dagens väder. Kamera finns även att hyra.

Varaktighet

Kursens längd är cirka 4 timmar.

Antal deltagare

För en person, kursen utförs i grupp om 4-10 personer.