Italiensk vinprovning för två

Italiensk vinprovning för två

Italien är inte längre bort än en Italiensk vinprovning i stan.

Allt detta ingår:

-Prosecco som fördrink
-Ett glas Langhe Nebbiolo
-Ett glas Barolo
-Ett glas Ripasso
-Ett glas Amarone
-Ett glas Moscato
-Ett glas Recioto

Allt ovanstående serveras tillsammans med ett urval av italienska ostar och korvar samt lite annat tilltugg.

Om vi säger "Italien", vad är det första som ni kommer att tänka på? Är det toskansk Pecorino eller parmesan från Emilia-Romagna? Är det Parmaskinka från samma region eller liguriska oliver? Kanske vinet? Amarone, Chianti Classico eller varför inte en rivig grappa efter middagen?

Resan inleds uppe i nordöstra hörnet, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toscana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella. Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Ni smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång.

Skäm bort dina nära och kära med en provsmakning av det bästa Italien har att erbjuda. Provningen genomförs under hundraåriga källarvalv i Gamla stan och pågår i ca 90 minuter. Ni får en snabbkurs i hur vinmakeriet går till i tre olika regioner, och lär er grunderna om vinerna. Till varje provning erbjuds tilltugg i form av hårda ostar, charkuterier och något sött.

Provningen äger rum i sällskap med andra och stämningen är på topp från allra första början!

Greatdays testar:

”Italiensk vinprovning" erbjöd mycket mer än en vanlig vinprovning. Tilltuggen passade utmärkt till de olika dryckerna och förhöjde verkligen smakerna. Råvarorna och dryckerna kändes lyxiga och bidrog till en italiensk stämning under hela provningen. Man fick lära sig mycket om olika druvor och regioner. Både lärorikt och gastronomiskt.”
990 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt. Provningarna hålls cirka 2-4 gånger per månad, lite mindre frekvent under sommaren. 

Varaktighet

Provningen varar i 1,5-2 timmar.

Antal deltagare

För två personer. Provningen sker i grupp med andra.