Nattfotografering

Nattfotografering

Drömmer du om att fånga stadens ljus på bild efter skymning? Möjligheterna vid nattfotografering är oändliga, det gäller bara att veta hur man gör.

Under den här kvällsvandringen får ni lära er grunderna för att fotografera i mörker. Det blir en kreativ kväll då ni fångar stadens magiska ljus och du får chansen lära känna din kamera på nya kreativa sätt.

Nattfotograferingskursen äger rum under en spännande kvällsvandring. Du kommer att få se helt nya sidor hos både din kamera och i ditt fotograferande.

Kvällen börjar med en kort teorigenomgång. Sedan ger ni er tillsammans med en proffsfotograf ut på en vandring genom staden. Ni fångar ljusspår efter bilar, använder er av ficklampor, blixtljus, LED-lampor och naturligt ljus. 

Ni övar på att skapa ljusfenomen som orber. Under kvällen blandas praktiska övningar med teori. Ni diskuterar– och provar er fram – i nattfotograferingens alla delar, till exempel vad som är bra att tänka på under längre slutartider, hur du får fokus i svagt ljus och hur ett Nd-filter fungerar.
 
Det här är kursen är för dig som verkligen vill utmana dig själv. Glad amatör eller proffs spelar ingen roll, du kommer att få en ny syn på fotograferandet.
    

Innehåll i kursen:

Lär dig grunderna i nattfotografering
Praktiska övningar och teori
Fånga stadens ljus om natten
Måla med ljus
Fokus i svagt ljus
Långexponering (Bulb)
Nd – filter (gråfilter)
Mirror lock-up
Komposition
Fototeknik
Lär dig hantera stativ och fjärrutlösare
Feedback på tagna bilder
1 295 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Göteborg

När

Året runt

Bra att veta

Vi rekommenderar att du har viss erfarenhet av fotografering.  Kanske har du gått grundkurs i fotografering eller har liknande kunskap om exponering. Ta med er egen digital systemkamera, objektiv: Normal och stativ (EJ videostativ, fråga gärna leverantören om du är osäker)

Varaktighet

Fotokursens längd är cirka 3 timmar

Antal deltagare

För en person, kursen utförs i grupp om 4-8 deltagare.