Naturfotomorgon med frukost

Naturfotomorgon med frukost

Det är tidig morgon och solen ska snart gå upp. Tillsammans möter ni gryningen på en naturpromenad med morgonens magiska ljus. Under er vandring lär ni er om grunderna i naturfoto och tillsammans hittar ni spännande mönster och motiv i landskapet.

Oavsett om det är sommar, höst eller vinter är det en mycket speciell känsla att möta gryningen tillsammans. En timma innan solen går upp träffas ni, när det fortfarande är kolsvart ute. Efter en stund vänjer sig ögonen och snart smyger solens första ljus fram.
 
Du kommer att få veta mer om utrustning, om hur du hanterar stativ, objektiv och filter. Ni övar på att fotografera i svagt ljus och hur man använder Pol- och Nd-filter. Ni diskuterar och fotografen ger feedback på dina tagna bilder.
 
Tillsammans letar ni motiv och testar olika kompositioner för att du ska bli ännu bättre på att fotografera. Kanske blir det små detaljerna i den stora naturen som blir motivet för din bästa bild denna morgon.
 
Ni kommer vandra ut på fälten, så det är lämpligt med oöm klädsel, vald efter väderlek. Utrusta dig helst med stövlar eller kängor. Detta är en mycket inspirerande tur, såväl för den glada amatören som proffsfotografen.

Innehåll

    Lär dig grunderna i naturfoto
    Hur använder man Pol och Nd-filter?
    Komposition
    Lär dig hantera stativ
    Hitta motiv och mönster
    Separera motiv från bakgrund
    Få tips om nya platser
    Lära dig att fotografera i svagt ljus, skymning och soluppgång
    Utforska små detaljer i naturen
    Bli motiverad att komma igång med naturfoto
    Feedback på tagna bilder
995 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Göteborg

När

Året runt

Bra att veta

Inga förkunskapskrav krävs. Frukost ingår. Ta med er egen digital systemkamera, objektiv med normalzoom, stativ (EJ videostativ), oömma och varma kläder.

Varaktighet

Kursens längd är cirka 3 timmar

Antal deltagare

För en person, kursen utförs i grupp om 4-8 deltagare.