Spökvandring för två

Spökvandring för två

Följ med på en kuslig vandring i tiden!  Upplev dunkla gränder, smala passager, gamla byggnader och lyssna på historier om mystiska händelser, människor och väsen från förr. 
 
Det finns två vandringar att välja på, en med start på Riddarholmen och en på Södermalm. Ni väljer själva vilken ni önskar gå.

Gamla Stan


Här vandrar ni genom medeltidskvarteren i de innersta delarna av Gamla Stan. Slå följe med lyktgubben och hör honom berätta rysliga historier om Vita Frun, blodet i kåkbrinken, skuggor, mord och mysterier..

Södermalm
 
Kring Katarina kyrkogård gör sig många mörka historier sig påminda. Varför brinner det så ofta i Katarina kyrka? Hör om Poltergeisten i Mosebacke och träffa söders Bödel Mäster Mikael. Se upp för lågflygande häxor från 1600-talet, och inte minst för huvudlöse Görtz… 
 
Vågar ni följa med? 
295 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt på utvalda datum. Vandringarna sker på kvällstid både på veckodagar och helger. 

Bra att veta

Åldersgräns 6 år. Sköna promenadskor rekommenderas. Hundar är ej tillåtna (ledarhund är ok). Barnvagnar, rullatorer och rullstolar fungerar tyvärr inte att ha med på turen på Södermalm, men går bra på Riddarholmsturen om det meddelas i förväg. 

Varaktighet

Cirka 70 minuter. 

Antal deltagare

För två personer. Vandringen sker i grupp med andra.