Spökvandring för två

Spökvandring för två

Följ med på den här långtifrån rogivande spökvandringen genom Gamla stans labyrinter av kullerstensgator, lyktbelysta gränder och passager.

I de trånga och dunkla gränderna fångas du upp av historiens vingslag och får höra några av de mest fascinerande, fängslande och ofta gruvliga historier som utspelat sig här. Er guide tar er med på en historisk tillbakablick och berättar om hänsynslösa mord, ouppklarade mysterier och spännande legender som sedan länge försvunnit i stadens glömska.

Stadsvandringen framförs av någon av värdarna av Gamla Stan - Munken, Trollpackan eller Bödeln. Vandringen går längs uråldriga smala gränder som format staden.

Vissa historier känner ni kanske igen andra inte, då de är förträngda eftersom de präglats av ond bråd död eller bödelns nyckfullhet. Möt Bårdskärarna och den inmurade sjömannen. Vad var egentligen ett vargöga, och vad kommer uttrycket att ta sig en rackare ifrån?

Den här underhållande, spännande och lärorika spökvandringen lämnar nästan lika många frågor som svar. Bli inte förvånad om du nästa gång du går genom Gamla stan kastar en eller två snabba blickar över axeln, bara för att bli av med känslan att du inte är helt ensam.

Vågar du?


390 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt med ett uppehåll kring jul. Upplevelsen arrangeras 3-4 lördagar per månad. 

Bra att veta

Klä er varmt, det blir kallt i gränderna och ni kommer att befinna er utomhus under hela vandringen.

Antal deltagare

Spökvandring för två personer. Upplevelsen sker tillsammans med andra i grupp.