Spökvandring i natten för familj

Spökvandring i natten för familj

Vågar ni följa med på en kuslig spökvandring, under dygnets mest skräckinjagande timmar?

Vid 22.30 möter ni upp Grå Mannen för att slå följe med honom under en vandring genom Gamla Stans dunkla gränder och smala passager. 
Under vandringens gång stannar ni till på en flertal ställen för att lyssna på rysliga historier från förr som berättas av den mycket erfarna spökguiden. Ni kommer bland annat få höra berättelser om Vita Frun och Blodet i Kåkbrinken. Vissa historier kommer att dramatiseras, så var beredd på en rysning eller två längs ryggraden. Har ni tur, eller ska man säga otur, så kommer ni att möta Pestläkaren… 

Förhoppningsvis blir ni bjudna på lite nervstillande medikament av bödeln, det kommer nämligen att behövas då ni under vandringens gång kommer att gå in i ett spökhus. Men man vet aldrig vilket humör bödeln är på… 

Turen avslutas vid midnatt, på en sedan länge bortglömd kyrkogård. 

Turer genomförs i alla väder, men vid regn kortas vandringen ner och ni besöker istället fler hus och arkader. Ni kommer garanterat att se Gamla Stan med helt nya ögon efter denna vandring.  

Vågar ni följa med? 
1 145 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Turer är bokningsbara i princip varje lördag, mellan juli och oktober även vissa fredagar.

Bra att veta

Sköna promenadskor rekommenderas. Hundar är ej tillåtna (ledarhund är ok). Barnvagnar, rullatorer och rullstolar fungerar tyvärr inte att ha med i Gamla Stan. 

Varaktighet

Cirka 90 minuter

Antal deltagare

För upp till fem personer. Vandringen sker i grupp med andra.

Väder

Det finns inga dåliga väder! Kläder efter väder rekommenderas.