Takvandring

Takvandring

Välkommen till Uppsala slott med dess magnifika utsikt och spännande historia! Slottet byggdes ursprungligen 1549 och har sedan dess varit ett landmärke för Uppsala. Och nu får du möjlighet att följa med och vandra på slottstaket!

Under aktiviteten berättar en guide om slottet och dess historia, och om staden Uppsala som breder ut sig under dina fötter. En spännande och säker upplevelse för alla åldrar.

Hur går det till?
Professionella guider tar emot er vid entrén till slottstornet på Drottning Christinas väg 1A i Uppsala. Ni går tillsammans med en liten grupp om max 12 personer upp till tornets makalösa kupol via det vackra trapphuset. I tornrummet kan du beundra de metertjocka slottsväggarna och det imponerande fackverket av tunga bjälkar från 1700-talet. Här tar du på dig den personliga utrustningen som gör att du är säkrad under hela turen på taket, och får en säkerhetsgenomgång av guiden. Efter att ha genomfört en provbana inomhus så är det dags att ge sig ut på taket.

Genom en lucka i kupolen tar ni er ut i den friska luften och startar med att samlas på plattformen utanför för att njuta av de vackra vyerna. Nu kan det kittla i magen, era skickliga guider hjälper alla att känna sig trygga. Ni promenerar vidare ut på takets gångbryggor, hela tiden infästa i säkerhetssystemet som löper längs hela banan. 

Ibland sätter ni er ned på någon mysig plats på taket och lyssnar på guiden, tar bilder och njuter av den fantastiska utsikten över Uppsala stad.
595 kr

Tillgängliga orter

Uppsala

När

Säsongen för vandring på tak varar mellan maj till september. 

Bra att veta

Deltagare måste vara minst 140 cm lång och högst väga 110 kg. Deltagare under 18 år får vara med i sällskap av målsman. För vissa personer passar kanske inte aktiviteten, till exempel den som har svårt att gå i trappor, stark höjdrädsla eller yrsel. Nykterhet är krav.Kläder efter väder. Ta med regnkläder om det regnar. Tänk på att ha stabila skor, utan klackar.Ta gärna med kamera eller mobil om den är försedd med en rem som gör att du inte kan tappa den.

Varaktighet

60-90 min beroende på gruppstorlek.

Antal deltagare

För en person, upplevelsen utförs i grupp med andra.

Väder

Vädret kontrolleras inför varje dag och finns det risk för åska eller blixtoväder kan arrangemanget ställas in och ni får gå en annan dag.