Takvandring för två

Takvandring för två

Välkommen till Uppsala slott med dess magnifika utsikt och spännande historia! Slottet byggdes ursprungligen 1549 och har sedan dess varit ett landmärke för Uppsala. Och nu får du möjlighet att följa med och vandra på slottstaket!

Under aktiviteten berättar en guide om slottet och dess historia, och om staden Uppsala som breder ut sig under era fötter. En spännande och säker upplevelse för alla åldrar.

Hur går det till?
Professionella guider tar emot er vid entrén till slottstornet på Drottning Christinas väg 1A i Uppsala. Ni går tillsammans med en liten grupp om max 12 personer upp till tornets makalösa kupol via det vackra trapphuset. I tornrummet kan ni beundra de metertjocka slottsväggarna och det imponerande fackverket av tunga bjälkar från 1700-talet. Här tar ni på er den personliga utrustningen som gör att ni är säkrade under hela turen på taket, och sedan får ni en säkerhetsgenomgång av guiden. Efter att ha genomfört en provbana inomhus är det dags för er att ge er ut på taket.

Genom en lucka i kupolen tar ni er ut i den friska luften och startar med att samlas på plattformen utanför för att njuta av de vackra vyerna. Nu kan det kittla i magen, men era skickliga guider hjälper alla att känna sig trygga. Ni promenerar vidare ut på takets gångbryggor, hela tiden infästa i säkerhetssystemet som löper längs hela banan. 

Ibland sätter ni er ned på någon mysig plats på taket och lyssnar på guiden, tar bilder och njuter av den fantastiska utsikten över Uppsala stad.
1 190 kr

Tillgängliga orter

Uppsala

När

Säsongen för vandring på tak varar mellan maj till september. 

Bra att veta

Minimilängd 140 cm, maxvikt 110 kg. Deltagare under 18 år får vara med i sällskap av målsman. Nykterhet är krav. Kläder efter väder och stabila skor. Medtag gärna kamera men se då till att den är försedd med rem.

Varaktighet

60-90 min beroende på gruppstorlek.

Antal deltagare

För två personer, upplevelsen utförs i grupp med andra.

Väder

Vädret kontrolleras inför varje dag och finns det risk för åska eller blixtoväder kan arrangemanget ställas in och ni får gå en annan dag.