Exklusivt ballongflyg för två

Exklusivt ballongflyg för två

Det här är en exklusiv ballongflygning för två personer. Tillsammans med ballongpiloten disponerar ni ballongen helt själva för en romantisk resa i lufthavet.

Just att det är naturlagarna som styr är en av de saker som gör att flyga med luftballong blir en sådan rogivande upplevelse. Så fort ni lämnat marken blir det vindstilla i ballongkorgen, ni lyfter sakta och stilla utan något motorbuller, vibrationer eller annat som stör upplevelsen. En känsla av att du är ett med omgivningen infinner sig.

De första luftballongerna steg till väders i slutet av 1700-talet till allmänhetens förtjusning och har sedan dess behållit sin attraktionskraft. Luftallonger flyger enligt principen "lättare än luft", vilket sker genom att värma upp luft eller genom att använda en lätt gas. Luftballongen följer vindarna och ballongpiloten anpassar höjden så att den rätta vindriktningen följs.

Ni flyger i en liten ballong med plats för max 5 personer (det är bara ni två och piloten i korgen) vilket gör ballongflygningen till en riktigt genuin och spännande upplevelse. Ni avslutar med ett traditionsenligt champagne-dop. 

Ett underbart romantiskt sätt att i privat enskildhet njuta av utsikten med en nära vän.
11 990 kr

Tillgängliga orter

Linköping, Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping

När

Exklusivt ballongflyg är möjligt att genomföra mellan maj och oktober. Datum för upplevelsen bestäms i dialog mellan utförare och respektive orts ballongpilot.

Bra att veta

Klä dig efter väderlek, men ta med varma kläder som inför en skogspromenad. Glöm inte kameran! Efter flygningen är det champagnedop och fika på landningsplatsen. Är du lång och/eller är kortklippt rekommenderar vi att du medtager en mössa eller keps eftersom brännarna värmer på ganska bra emellanåt.

Varaktighet

Ca 4-5 timmars arrangemangstid. Ni hjälper till med att få ballongen redo vid start och sedan att packa ihop den igen vid landning. Flygtiden i luften är normalt cirka 1 timme.

Antal deltagare

För två personer. Tillsammans med ballongpiloten så är det bara ni tre i ballongen.

Väder

Ballongflygning är väderberoende. Vid olämpligt väder, ställs flygningen in av flygsäkerhetsskäl. En ny flygtid bokas då in.