Flyg luftballong

Flyg luftballong

Vilken fantastisk och spännande känsla det är att i luftballong stiga högt, högt över stadens takåsar, och sen ännu högre så att sjöar, skogar och samhällen till slut ser ut att tillhöra en miniatyrvärld.

De första luftballongerna steg till väders i slutet av 1700-talet till allmänhetens förtjusning och har sedan dess behållit sin attraktionskraft. Luftballonger flyger enligt principen "lättare än luft", vilket sker genom att värma upp luft eller genom att använda en lätt gas. Luftballongen följer vindarna och de skickliga ballongförarna anpassar höjden så att den rätta vindriktningen följs.

Just att det är naturlagarna som styr är en av de saker som gör att flyg med luftballong blir en sådan rogivande upplevelse. Så fort du lämnat marken blir det vindstilla i ballongkorgen, du lyfter sakta och stilla utan något motorbuller, vibrationer eller annat som stör upplevelsen. En känsla av att du är ett med omgivningen infinner sig.

Flyg luftballong
, det är en fantastisk upplevelse!
1 995 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Helsingborg, Borlänge, Borås, Eskilstuna, Falköping, Grästorp, Gunnilse, Gävle, Högsäter, Karlstad, Katrineholm, Lidköping, Luleå, Lund, Malmköping, Mariestad, Nossebro, Nyköping, Sjöbo, Skara, Skellefteå, Skövde, Sundsvall, Tibro, Tidaholm, Trollhättan, Uddevalla, Umeå, Vara, Vårgårda, Vänersborg, Växjö, Örnsköldsvik, Östersund

När

Säsongen pågår vanligtvis april-oktober. Planering av dagar för arrangemang styrs av väder och vind, samt till viss del efterfrågan på respektive ort/område. När ni fått ert värdebevis, logga gärna in via www.greatdays.se/boka och kontakta leverantören på den ort ni önskar flyga och anmäl ert intresse i god tid så underlättar det planeringen. 

Bra att veta

-Kläder efter väderlek, klä er som för en skogspromenad. 
-Gravida bör inte flyga. 
-Champagnedop, diplom och fika/picknick efter flygningen ingår.

Varaktighet

Räkna med 4-5 timmars arrangemangstid. Ni är med och blåser upp ballongen innan och hjälper till med ihoppackning efteråt. Flygtiden i luften är normalt cirka 1 timme. 

Antal deltagare

För en person i grupp med andra

Väder

Ballongflygning är väderberoende. Vid dåligt väder ringer du för att boka ny tid.