Ballongflygning

Ballongflygning

Vilken fantastisk och överväldigande känsla det är att i en luftballong stiga högt över trädtoppar och takåsar. En spektakulär upplevelse som inte går att beskriva i ord, det måste upplevas!

De första luftballongerna steg till väders i slutet av 1700-talet och har sedan dess behållit sin attraktionskraft. Luftballonger flyger enligt principen "lättare än luft", vilket sker genom att värma upp luft eller genom att använda en lätt gas. Innan en ballongflygning vet man aldrig var man kommer att flyga, vad man kommer att se och var man kommer att landa. Luftballonger följer alltid i vindens riktning och hastighet.

Just att det är naturlagarna som styr är tjusningen med ballongflyg. Du kommer uppleva en unik känsla av stillhet när ballongen långsamt lyfter från marken, utan att något motorbuller stör upplevelsen. Väl uppe i luften infinner sig en känsla av total frihet, när världen under er plötsligt ser ut att tillhöra en miniatyrvärld. En känsla av att du är ett med omgivningen infinner sig.

Innan flygturen startar hjälps ni tillsammans åt att montera och blåsa upp ballongen. Själva flygturen varar i cirka en timme, väl nere på marken igen får ni pusta ut med ett glas bubbel och lite snacks. Diplom kommer att delas ut till alla modiga deltagare.

Att flyga luftballong är en unik upplevelse som inte lämnar någon oberörd. Vi garanterar en oförglömlig upplevelse som skapar minnen för livet!

Se även Ballongflygning för två.

2 395 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg, Enköping, Högsäter, Lidköping, Lund, Mariestad, Sjöbo, Skara, Skövde, Trollhättan, Uddevalla, Vara, Varberg, Vårgårda

När

Säsongen pågår vanligtvis maj-oktober. Planering av dagar för arrangemang styrs av väder och vind, samt till viss del efterfrågan på respektive ort/område. När ni fått ert värdebevis, logga gärna in via www.greatdays.se/boka och kontakta leverantören på den ort ni önskar flyga och anmäl ert intresse i god tid så underlättar det planeringen. 

Bra att veta

Kläder efter väderlek, klä er som för en skogspromenad. Gravida bör inte flyga. Barn ska vara minst 7 år gamla och cirka 130 cm långa för att kunna delta i flygningen. Champagnedop, diplom och snacks efter flygningen ingår

Varaktighet

Räkna med 4-5 timmars arrangemangstid. Ni är med och blåser upp ballongen innan och hjälper till med ihoppackning efteråt. Flygtiden i luften är normalt cirka 1 timme. 

Väder

Ballongflygning är väderberoende och kan komma att ställas in med kort varsel. Vid inställd flygning kan nytt datum bokas.