Tandemhopp med film

Tandemhopp med film

Prova på fallskärmshoppning! Att frivilligt kasta sig ut från ett flygplan på 4000 meters höjd kan tyckas vara rena vansinnet. Här får du möjlighet att, tillsammans med en erfaren instruktör, utföra ett tandemhopp och uppleva fritt fall i upp till 60 sekunder! Ditt hopp filmas och du får ett oslagbart minne att visa upp efter hoppet.

Tandemhoppet sker tillsammans med en erfaren instruktör som har minst 1000 fallskärmshopp bakom sig. Tandempiloten ser till att du landar lugnt och säkert efter en enorm adrenalinkick som du får av att hoppa ut från flygplanet och falla fritt i 200 km/h. Känslan är helt omöjlig att beskriva! Det enda du behöver göra är att suga i dig den otroliga känslan av fritt fall samtidigt som du njuter av den fantastiska utsikten över landskapet.

Din upplevelse börjar med en genomgång av uthopps- och landningsteknik inför ditt fallskärmshopp. Därefter är det dags att ta plats i flygplanet som kommer att ta er upp till ca 4000 meters höjd. Under din färd upp kan du njuta av utsikten samtidigt som du har gott om tid på dig att fundera på vad det är du gett dig in på. Du kommer även tillsammans med instruktören repetera själva uthoppet. 

Innan hoppet kopplar ni ihop er och när det är dags att ta steget ut i lufthavet hjälper instruktören dig att hoppa ut med finess. Efter det nervpirrande uthoppet är det fritt fall i cirka en minut. Efter frifallet löser instruktören ut fallskärmen och styr er kontrollerat ned mot marken medan du får möjlighet att samla dig och njuta av utsikten. Häpnadsväckande! 

3 595 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Västerås, Nyköping

När

Säsongen varar mellan mars-oktober och hoppning sker både vardagar och helger då vädret tillåter. Under högsäsong juni-augusti sker hoppning varje dag om vädret tillåter. Notera att vid molnighet eller dåligt väder ställs hoppningen in och flyttas till annat datum.

Bra att veta

Längd: min 140 cm. Vikt: max 100 kg. Under 18 år krävs målsmans medgivande. Nykterhet är ett krav. All utrustning är inkluderad men klä dig varmt om det är kallt ute. Du är försäkrad via Svenska Fallskärmsförbundet på samma sätt som alla fallskärmshoppare. Tandemhoppet sker på Johannisbergs flygfält i Västerås, cirka 10 mil från Stockholm. Ditt fallskärmshopp filmas av instruktör som hoppar samtidigt som dig. Efter hoppet redigeras filmen ihop till en cirka 10 min lång film som skickas till dig. 

Varaktighet

Räkna med 2-3 timmar från bokad tid tills dess att ni är klara att resa hem. Var dock beredd på att ditt tandemhopp kan ta längre tid i anspråk pga dåligt väder eller andra faktorer.

Antal deltagare

Tandemhopp med film för en person.

Väder

Fallskärmshoppning är väderberoende. Vid molnighet eller dåligt väder ställs hoppningen in och flyttas till annat datum.