Flygsimulator

Flygsimulator

Upplev känslan att vara pilot för en dag. Under realistiska förhållanden får du i en flygsimulator på egen hand bemästra spakar och paneler i cockpit. Kanske är jobbet som pilot något för dig?

Under handledning av en erfaren pilot inleder ni med en teorigenomgång där ni lär er flygningens grundprinciper, hur man planerar en flygning och kommunicerar med flygledningen. Ni får ta del av den miljö som en pilot jobbar i och känslan av hur det är att vara kapten. Tillsammans mer er handledare går ni stegvis igenom hur det fungerar i cockpit och hur man som pilot jobbar. Sedan är det dags att ge er ut på en flygtur som ni själva får ansvara för.

Man kan välja på att starta och landa på samma flygplats eller göra en sektorflygning mellan två flygplatser. Kanske håller du dig till din hemmaflygplats eller sätter kurs mot ett exotiskt resmål någonstans i världen. Upplev nu känslan när flygplanet står redo på startbanan. Du sitter vid spakarna och väntar på tillstånd att få starta. Klartecken ges för start och du ger full gas, försiktigt drar du styrspaken mot dig… Du flyger! Riktiga piloter använder samma simulator för sin träning så motstånd i reglage etc är precis som på riktigt.
 
Realismen i flygsimulator är så hög att det utbildas piloter i den. Detta är en unik upplevelse som inte ska blandas ihop med upplevelser där man använder hobbysimulatorer som grund. Simulatorn rör sig inte så det är ingen risk för åksjuka trots att den realistiska grafiken gör upplevelsen otroligt verklig.
1 995 kr

Tillgängliga orter

Malmö

När

Året runt

Varaktighet

60 minuter i simulatorn, cirka 30-45 minuter effektiv flygtid.

Antal deltagare

För en person