Segelflyg

Segelflyg

Segelflyg är en sport med elegans, stil och finess. Att finna uppvindar är en utmaning, konst och ett tävlingsmoment. Med den här upplevelsen kommer du erfara något helt nytt - att flyga som en fågel med vindens hjälp.

Är vädret lämpat för fri segelflygning bogseras segelflyget upp med motorseglare. Ni bogseras till en höjd mellan 500-1000 m innan vajern från motorseglaren kopplas loss.

Nu flyger ni fritt. Den rutinerade instruktören visar var uppvindarna är bäst och du får en fantastisk resa mot högre höjder med fritt synfält över det vidsträckta landskapet.

Väl uppe i luften får du också tillfälle att själv ta över spakarna!

Ta chansen och prova på en unik flygupplevelse.
1 795 kr

Tillgängliga orter

Malmö, Borås, Motala

När

Huvudsäsong är 15 april - 30 sept. Datum bestäms vanligen i dialog mellan utförare och respektive flyglärare. I Borås kan du under vinterhalvåret välja att flyga motorseglare och i Motala kan du välja på segelflyg eller motorseglare året om. 

Varaktighet

20-40 minuter i luften beroende på väderförhållanden. Räkna med total arrangemangstid på ca 1 timme.

Antal deltagare

För 1 person. Du segelflyger tillsammans med erfaren instruktör.

Väder

Segelflyg är väderberoende. Den aktuella flygdagen är det nödvändigt att ringa till klubben för en sista kontroll av väder och ev andra omständigheter som kan påverka.Om vindsituationen trots allt inte är tillräckligt bra när du är ute på flygfältet får du istället flyga med klubbens motorseglare.