Skärmflygkurs

Skärmflygkurs

Skärmflygning är idag den snabbast växande flygsporten. Anledningen är enkelheten, att man efter mycket kort utbildning kan få flyga på flera 1000-meters höjd och i många timmar.

Att tyst och stilla glida fram på 300 meters höjd jämsides med fåglarna är en fantastisk känsla. En milsvid utsikt och ett lätt vinddrag gör upplevelsen ännu mer njutbar.

Kursen hålls av erfarna och certifierade instruktörer som på ett säkert sätt lär dig allt du behöver veta för att flyga skärm.

Under kursen varvas praktik med teori. Inledningsvis kommer du lära dig hantera sin skärm på plattmark för att därefter börja med backglidningar lågt över marken. Känslan då man för första gången verkligen lättar från marken och tar ett språng på 10 meter är enorm!

När du känner sig säker med backglidningarna kommer du successivt gå man längre och längre upp i backen för varje flyg. I slutet av din kurs kommer du i Åre själv att flyga från Åreskutans topp. Under dina flyg står du i radiokontakt med din instruktör som hela tiden ger dig instruktioner för att dina flyg skall vara så säkra som möjligt.

Att lära sig flyga på både Österlen och i Åre är något alldeles extra. Sveriges bästa förutsättningar för skärmflygning och bedårande vackert.

I kursen ingår all utrustning, erfarna instruktörer, flygningar och teori. När du gått igenom hela kursen får du ditt eget skärmflygcertifikat.

I kursen ingår all utrustning, erfarna instruktörer, lågflyg och teori. När du gått igenom hela kursen får du ditt eget skärmflygcertifikat.

Kursen i Åre tar en vecka och är upplagd efter en kursplan som Svenska Skärmflygförbundet, SSFF, fastställt. Kursen leder fram till Elevlicens. Under veckan kommer du att gör både låga flyg (backglidning) och höjdflyg(bergsflyg). De låga flygen genomförs i en liten backe, med 30 meters fallhöjd. De höga flygen genomförs från Åreskutan. Start sker på 1000 metersstarten (920 meters fallhöjd) eller från Hummeln (530 meters fallhöjd). För Höjdflygen kommer det en extra kostnad när du är på plats i Åre, 200 kr för varje genomfört flyg.

På Österlen omfattar kursen 4 dagar och är upplagd efter en kursplan som Svenska Skärmflygförbundet, SSFF, fastställt. Kursen leder fram till Elevlicens, med behörigheterna backglidning under veckan kommer du att gör både låga flyg på 5-20 meters höjd (backglidning) och tandemflyg (med en erfaren pilot). De låga flygen genomförs i en liten backe, med 30-50 meters fallhöjd. Tandemflygen genomförs från Hammarsbackar.

Vill Du bli helt självständig och även kunna flyga utomlands krävs att du gör fortsättningsflyg och så småningom går en Pilot 1 licens kurs. Men börja med grundkursen, det är en fantastiskt roligt vecka, som du aldrig glömmer.

Följ med upp i det blå du också!
7 995 kr

Tillgängliga orter

Löderup, Åre

När

I Åre finns det kurser tillgängliga i princip varje vecka under perioden februari-oktober, på Österlen finns det kurser tillgängliga cirka 1 gång per månad under perioden mars-oktober.

Bra att veta

Boende ingår ej i priset men i Åre kan det beställes separat i samband med bokning. Boendet för en vecka kostar ca 1000:- (i 4-bäddsrum)

Varaktighet

En veckas kurs i skärmflygning

Antal deltagare

Skärmflygkurs för en person. Utbildningen sker i grupp tillsammans med andra elever.

Väder

Skärmflygning är en väderkänslig sport. I händelse av dåligt väder kommer flygtillfällena att anpassas efter detta.