Spaka helikopter

Spaka helikopter

Har du alltid drömt om att vara pilot? Eller älskar du helt enkelt bara nervkittlande upplevelser som garanterar adrenalinkick? Här ges en unik möjlighet att i trygga händer få testa på att spaka en helikopter!

En provlektion med helikopter ger dig möjlighet att själv få styra en helikopter och känna hur varje rörelse påverkar färden. Upplevelsen inleds med en teoretisk genomgång av den kunniga instruktören som kommer att guida dig genom hela upplevelsen. Instruktören går bland annat igenom helikopterns instrument och styrutrustning samt ger dig en säkerhetsgenomgång. Sen är det dags att ta plats vid spakarna! Instruktören sköter starten men så snart ni är uppe i luften får du möjlighet att själv ta över och skapa ett minne för livet.

Ni flyger till cirka 1000 fots höjd och övar dig i färdigheten att framföra helikoptern med rätt höjd, fart, vinkel med mera.
Passa på att ställa de frågor om flygning som du alltid funderat över och gör det här till en oförglömlig tur i lufthavet!

Stockholm
Ni är upp till tre personer i helikoptern, som är antingen en Robinson R22 eller R44. Du själv sköter spakarna i cirka 20 minuter, därefter byter ni testpilot och du tar plats på passagerarsätet. Total tid i luften varierar alltså beroende på antal inbokade deltagare, men egen flygtid är alltid 20 minuter.

Göteborg
Det är bara du och piloten på plats i helikoptern, som är en Robinson R22. Tid i luften är cirka 30 minuter.
3 995 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Göteborg

När

Året runt. I Stockholm bestäms datum och tid för upplevelsen vanligtvis i dialog mellan utförare och flyglärare.I Göteborg sker provlektioner vanligtvis på lördagar. 

Bra att veta

Maxvikt för upplevelsen är i Stockholm 90 kg och i Göteborg 100 kg. Väger man mer än 100 kg och önskar spaka helikopter i Göteborg så går det att uppgradera sig till en R44 eller EC120, dock mot en kostnad som tas ut av leverantören. 

Varaktighet

I Stockholm varierar totaltiden för upplevelsen beroende på antalet inbokade deltagare. I Göteborg är totaltiden cirka 60 minuter. 

Antal deltagare

För en person.