Spaka Motorseglare

Spaka Motorseglare

Häng med på en oförglömlig upplevelse i ett tvåsitsigt skol / sportflygplan. Tillsammans med en instruktör får du åka med på en provflygning där du själv får testa på att spaka flygplanet. I upplevelsen ingår även en kortare teorigenomgång före flygning och debriefing efteråt.

Provflygningen inleds med en teoretisk och praktisk genomgång tillsammans med instruktören, där ni går igenom hur flygplanet är uppbyggt samt flygningens grundprinciper. Efter att ni har gått igenom checklistan tillsammans, taxar ni ut för start.

I cockpit är alla flygkontroller dubblerade och du får vara med i alla moment av flygningen inklusive start och landning. Flygplanet är en så kallad motorseglare, om det finns uppvindar i luften finns möjlighet att prova på termikflygning och sväva runt utan motorns kraft – en riktigt majestätisk upplevelse! I luften övar ni på manövrering av flygplanet samt navigation. Om du vill kan ni även prova på några kittlande svängar och känna på viktlöshet. En riktig höjdarupplevelse som anpassas efter era önskemål och kunskapsnivå. Upplevelsen passar både gammal och ung. Efter provflygningen erhålles ett diplom som minne från flygningen.

Upplevelsen genomförs under sommarsäsong på Vängsö flygfält utanför Gnesta.

Detta ingår i upplevelsen:

•   Genomgång innan flygning och debriefing efter flygning
•   Provflygning där du själv tar kontrollen över flygplanet med hjälp av instruktören
•   Diplom
1 795 kr

Tillgängliga orter

Gnesta

När

Sommarsäsong april - oktober

Bra att veta

Tid för upplevelsen är 60 min, ca 30-35 min effektiv flygtid. Maxvikt för upplevelsen är 100 kg. Maxlängd för upplevelsen är 195 cm. Åldersgräns 14 år.

Varaktighet

60 min, cirka 30-35 min effektiv flygtid.

Antal deltagare

För en person