Spaka själv - Sjöflygplan för två

Spaka själv - Sjöflygplan för två

Har du funderat på hur det är att lyfta och landa på vatten? Under den här upplevelsen får du tillsammans med en erfaren pilot provspaka ett sjöflygplan. Du kommer både att lyfta och landa på/från vatten!

När du anländer kommer du att få en kort teorigenomgång av piloten. Han kommer gå igenom flygningens viktigaste grundprinciper, olika flygtekniker, säkerhet samt introduktion till själva flygplanet. Därefter tar ni plats bakom spakarna i den lilla cockpiten. Väl där får du en kort genomgång av instrumenteringen, spakar och reglage. 

Att lyfta och landa på vatten är en märklig känsla, och du kommer uppleva att landningen på vatten är mjukare än på en vanlig landningsbana. Väl uppe i luften kan du njuta av den fantastiska utsikten med Stockholms skärgård under dig och det enorma lufthavet omkring dig.

Vid start och landning är du med vid alla flygmomenten men väl uppe i luften lämnar flygläraren spakarna till dig och det är du som flyger. Tveka inte, upplev själv hur det är att vara pilot på riktigt. 

Bilden är tagen av fotograf Jonathan Derden.
3 995 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

April-september, datum för upplevelsen bestäms vanligen i dialog mellan utförare och flyglärare.

Varaktighet

Cirka 25-30 min flygtid var.

Antal deltagare

Flygning för två personer