Spaka själv - Skåne

Spaka själv - Skåne

Att uppleva Skåne är fint - att göra det från luften är magiskt! Ta en flygtur och snurra runt över Turning Torso för att sedan flyga vidare ut över Öresund. Se rapsfältens underbara lapptäcke. Njut av Kullens fantastiska miljö. Möjligheterna är obegränsade. Känn friheten att sväva fram över vackra vidder.

Tillsammans med en erfaren, kommersiell pilot får ni prova på pilotlivet på några tusen fots höjd och hur det känns att flyga på riktigt. Ni inleder med en teorigenomgång där ni går igenom flygningens grundprinciper, hur man planerar en flygning och kommunicerar med flygledningen. 

Sedan taxar ni ut på startbanan och beger er ut på en ljuvlig flygtur. Under flygturen har ni headset på er så att ni hör flygradiotrafiken. Ni tar del av den miljö som en pilot jobbar i samtidigt som ni njuter av Skåne från ovan.

Under flygturen får ni gärna prova på att spaka själv, så mycket ni vill och orkar. Känslan när man flyger ett flygplan själv för första gången är oslagbar! En känsla utöver det vanliga!
2 995 kr

Tillgängliga orter

Malmö

När

Året runt. Datum för upplevelsen bestäms i dialog mellan utförare och flyglärare. Flygningen utgår från Sturup, Malmö Airport.

Bra att veta

Ni flyger ett flygplan av modell Piper Warrior (PA28). Det är ett av världens vanligaste flygplan.

Varaktighet

Totaltid för upplevelsen är ca 1,5 timme varav ca 45 minuter i flygplanet med flygtid på 30 minuter.

Antal deltagare

För en person.

Väder

Flygningarna är väderberoende, vid dåligt väder bokas flygningen om till annat datum utanomkostnad. Det finns tydliga minima på hur vädret får vara för att genomföra visuella flygturer. Flygsäkerheten är viktigast av allt!

Åskådare

Åskådare är välkomna på marken.