Spaka själv för två

Spaka själv för två

Kan det finnas en större frihetskänsla än att själv greppa spakarna på ett flygplan? Att själv styra genom de till synes oändliga lufthaven?

Med en erfaren och skicklig flyglärare tryggt bredvid dig får du känna på hur det är att manövrera en flygmaskin. Att med spaken och pedalernas hjälp få flygplanet att göra som du vill och uppleva den hisnande känslan och spänningen som det innebär att flyga själv.

På marken får du en genomgång av grundläggande flygmanövrar, olika flygtekniker,säkerhet samt introduktion till själva flygplanet. Vid start och landning är du med vid alla flygmomenten men väl uppe i luften lämnar flygläraren spakarna till dig och det är du som flyger. Efter en stunds flygning är det dags för en mellanlandning och pilotbyte. Din medföljande kompis, som iaktagit din flygning från baksätet får nu chansen att uppleva detsamma som du. Ni byter helt enkelt plats med varandra, och genomför därefter en andra start.

Tveka inte, upplev hur det är att vara pilot på riktigt.

Greatdays testpatrull 2013-08-21
Det var otroligt häftigt att själv få styra ett flygplan. Den lilla nervositeten som jag kände i början la sig snabbt och istället infann sig frihetskänslan. Luftrummet breder ut sig runt om flygplanet och hela världen ligger under dina fötter. Det kändes väldigt tryggt med dubbelkommando jag fick prova på flera olika moment, upp, ner, svänga av från kursen. Allt med en liten härligt pirrande känsla i maggropen!
3 995 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Västerås, Karlstad, Östersund

När

Huvudsäsong är 1 april - 30 sept.

Bra att veta

Minimiålder är 12 år och minimilängd är 1,40 m.  I Karlstad sker flygning med 2-sitsigt flygplan, vilket innebär att Pilot 2 väntar på marken under tiden Pilot 1 flyger och vice versa. OBS! I Stockholm tillkommer det en startavgift på 313 kr/person för att kunna flyga från Bromma flygplats. 

Varaktighet

Flygtiden är ca 30 minuter per person. 

Antal deltagare

Provflyg för 2 personer

Väder

Flygningarna är väderberoende, vid dåligt väder bokas flygningen om till annat datum.

Åskådare

Åskådare är välkomna på marken.