Spaka Ultralätt

Spaka Ultralätt

Kan det finnas en större frihetskänsla än att själv ratta spakarna på ett flygplan? Att själv styra genom de till synes oändliga lufthaven?

Med en erfaren och skicklig flyglärare tryggt bredvid dig får du känna på hur det är att manövrera en flygmaskin. Att med spaken och pedalernas hjälp få flygplanet att göra som du vill och uppleva den hisnande känslan och spänningen som det innebär att flyga själv.

På marken får du en genomgång av grundläggande flygmanövrar, olika flygtekniker, säkerhet samt introduktion till själva flygplanet. Vid start och landning är du med vid alla flygmomenten men väl uppe i luften lämnar flygläraren spakarna till dig och det är du som flyger.

Tveka inte, upplev själv hur det är att vara pilot på riktigt.

Om flygning med ultralätt:

De ultralätta flygplanen blir allt mer populära gentemot de tidigare så populära sportflygplanen. De ultralätta planen lämpar sig ännu inte som transportflygplan men för lokala flygningar till nöje och rekreation är det ett utmärkt alternativ.
1 695 kr

Tillgängliga orter

Borås, Ljungskile

När

Året runt så länge vädret är fint. Flest flygningar görs mellan mars och november. Datum för upplevelsen bestäms vanligen i dialog mellan utförare och respektive flyglärare.

Bra att veta

Minimiålder är 12 år. Minimilängd är 140 cm. 

Varaktighet

Upplevelsen varar i cirka 1 timme.- Klargöring, genomgång av flygplanets funktioner samt säkerhetsrutiner ca 10 min.- Flygning 30-40 min beronde på elevens kapacitet- Återkoppling, genomgång av utförda övningar och innehållet i ev. fortsatt utbildning ca 10 min.

Antal deltagare

För en person. Planet är tvåsitsigt så det är du och piloten som flyger.