Tandemhopp Gotland

Tandemhopp Gotland

Prova på fallskärmshoppning! Att frivilligt kasta sig ut från ett flygplan på 3000 meters höjd kan tyckas vara rena vansinnet. Här får du möjlighet att, tillsammans med en instruktör, utföra ett tandemhopp och uppleva fritt fall i 30 sekunder!

Tandemhoppet sker tillsammans med en erfaren instruktör som ser till att ditt fallskärmshopp blir säkert. Det enda du behöver göra är att suga i dig den otroliga känslan av fritt fall samtidigt som du njuter av den fantastiska utsikten över landskapet.

Din upplevelse börjar med en genomgång av uthopps- och landningsteknik inför ditt fallskärmshopp. Därefter är det dags att ta plats i det lilla flygplanet som kommer att ta er upp till ca 3000 meters höjd. Under din färd upp kan du njuta av utsikten samtidigt som du har gott om tid på dig att fundera på vad det är du gett dig in på. Du kommer även tillsammans med instruktören repetera själva uthoppet.

Innan hoppet kopplar ni ihop er och när det är dags att ta steget ut i lufthavet hjälper instruktören dig att hoppa ut med finess. Efter det nervpirrande uthoppet är det fritt fall i cirka 30 sekunder. Du når upp i 200 km/h och detta är en så otrolig känsla att det är svårt för oss att beskriva. Efter frifallet löser instruktören ut fallskärmen och styr er kontrollerat ned mot marken medan du får möjlighet att samla dig och njuta av utsikten. Häpnadsväckande!

Det här är en upplevelse som du kommer kunna leva på länge. Ett minne för livet!

-------

Information om fallskärmshoppning:
Det är väldigt ovanligt med allvarliga olyckor inom tandemhoppning. Tandempiloterna har mångårig erfarenhet av fallskärmshopp och flera tusen hopp bakom sig. Alla tandempiloter har dessutom genomgått Svenska Fallskärmsförbundets rigorösa tandempilotsutbildning.
2 895 kr

Tillgängliga orter

Visby

När

OBS säsongen 2018! På grund av reparation av arrangörens flygplan kommer denna upplevelse endast gå att boka under v28 och v30.Säsongen pågår vanligtvis april-september. Under högsäsong (Juli-Augusti) sker hoppning både vardagar och helger då vädret tillåter. Under lågsäsong sker hoppning på utvalda helger då vädret tillåter. Vid molnighet eller dåligt väder ställs hoppningen in och flyttas till annat datum.

Bra att veta

Längd: min 140 cm. Vikt max 100 kg. Under 18 år kräver målsmans medgivande. Nykterhet är ett krav. All utrustning är inkluderad men klä dig varmt om det är kallt ute. Du är försäkrad via Svenska Fallskärmsförbundet på samma sätt som alla fallskärmshoppare.

Varaktighet

Vanligtvis 1-1½h inklusive förberedelser. Var dock beredd på att ditt tandemskärmhopp kan ta längre tid i anspråk pga dåligt väder eller andra faktorer. 

Antal deltagare

För en person

Väder

Fallskärmshoppning är väderberoende. Vid molnighet eller dåligt väder ställs hoppningen in och flyttas till annat datum.

Åskådare

Åskådare är välkomna på marken (med kameror!)