Aifurs stora vardagsgille

Aifurs stora vardagsgille

Ett skepp kommer lastat med mjöd och ölsorter! Det steks älgentrecôte och rotsaksrösti, det smörjs lammracks i honung och vitlök, kokas musslor i mjöd och grädde, griljeras och musiceras i varje hörn och humöret är likt hussmedens lilla vikingabåt i topp.

Krogen Aifur går helt i vikingastil och består av en mysig bardel och en rymlig sal med höft i tak för restaurangen.

Inredning, mat, musik och stämning påminner om hur våra gamla förfäder en gång hade det på gillena. I lokalerna finner ni exakta replikor av föremål funna i gravar och utgrävningar över hela Europa. Broderier från Osebergsskeppet i Norge, Kungsåra kyrkbänk, sydtyska dricksglas funna på Birka, och mycket annat. Spelemän sitter ofta på den lilla scenen och förnöjer gästerna med historiskt intressanta instrument.

Kokböcker från den sena järnåldern saknas tyvärr, men med hjälp av arkeologin har man satt satt samman en meny som man mycket väl kan ha låtit smaka sig för 1100 år sedan. Många rätter är smaksatta med örter och kryddor som vikingarna lastade ur sina skepp efter hemkomsten från fjärran länder, så som saffran, kummin och kaffebönor. Att smaksätta gräddklicken till de lingonkokta päronen med lite polskt sött mjöd är utsökt gott. 

Smörj era krås och följ med på Aifurs stora vardagsgille!
890 kr
Ord. pris 990 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Middagen är bokningsbar måndag-torsdag, året runt. 

Bra att veta

Ni serveras en färdigkomponerad vikingainspirerad trerättersmiddag för två personer. Dryck ingår ej. 

Antal deltagare

För två personer