Baristakurs

Baristakurs

Vore det inte fantastiskt att kunna bjuda sina gäster på riktigt bra kaffe som avslutning på en härlig middag eller den perfekta brunchen? 

Kaffe är en älskad dryck och dricks över hela världen för dess unika och säregna smak oavsett om man föredrar en kolsvart kick av espresso eller den sammetslena känslan av en riktigt bra caffe latte. 

Kaffevärldens svar på en vinsommelier är en barista. På den här kursen får du både teoretiska och praktiska kunskaper, allt för att du ska bli en hemmabarista av högsta klass. Du lär dig om kaffets historia och självklart om hemligheterna och trixen för att göra riktigt gott kaffe. 

Själva malningen av kaffebönorna är ett av de viktigaste momenten för att få det perfekta kaffet. I espressomaskiner mals bönorna direkt innan det bryggs för att behålla de bästa smakerna och aromerna. Bönornas rostningsgrad och blandning varierar och dessutom påverkar lufttrycket i kaffemaskinen vilken malningsgrad som ger den perfekta så kallade creman (skummet) och smaken i varje kopp. I den praktiska delen får du lära dig hur man ställer in kaffekvarnen och tillförsäkrar alla viktiga moment. Du får även lära dig hur man skummar mjölk som ett riktigt proffs. 

Hemmabarista är den perfekta presenten till dig själv eller någon av dina kaffeintresserade vänner
895 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt med ett uppehåll under sommaren. Kursen är bokningsbar en söndag i månaden. 

Bra att veta

Om du inte har köpt utrustning ännu kommer du under denna kurs att få tips på vad man ska tänka på när man köper espressomaskin och kvarn för hemmabruk.

Varaktighet

Baristakursen varar i 3 timmar

Antal deltagare

För en person. Baristakursen sker tillsammans med andra i grupp.