Champagneprovning för två

Champagneprovning för två

Svalt, bubblande, sött och lite syrligt. Små bubblor som brister mot gommen och framkallar nya smaksensationer. Ett glas bubbel ger alltid en känsla av fest, lyx och glamour.

Men vad är egentligen Champagne? Och vad är i så fall mousserande vin? Kan man känna skillnaden i smaken eller märka det på något annat sätt? Hur stora är skillnaderna mellan en spansk Cava, en tysk Sekt och den franska Champagnen? Och vad innebär det för vinets slutgiltiga karaktär varifrån det kommer och hur framställningsprocessen går till?

Med hjälp av en kunnig sommelier får du nu hjälp med att reda ut alla begreppen och lära dig vad som kännetecknar de olika sorterna. Du kommer upptäcka hur många smaksensationer ett mousserande vin kan ge, från lätt pärlande spanskt till franskt rikligt och skummande. Alla är vi värda lite lyx då och då så unna dig en kväll med bubbel du också.

För fler provningar, klicka här. 
1 095 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Jönköping, Falun, Gävle, Karlstad

Bra att veta

I Karlstad är åldersgränsen 20 år, på övriga orter 18 år. Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare.

Varaktighet

Cirka 2 timmar

Antal deltagare

För två personer. Provningen sker i grupp med andra.