Chokladprovning

Chokladprovning

Har du tänkt på hur oerhört mycket choklad kan variera i smak och att varje chokladbit i sig rymmer ett helt spektrum av smaker och dofter?

Även om de gamla aztekerna inte kände till exakt vilka hälsobringande effekter choklad faktiskt ger så kunde de känna hur underbart det smakade. Idag har man även bevisat att choklad inger samma sorts känslor som när vi är förälskade. Så vad kan passa en chokladälskare bättre än en chokladprovning? 

Lär dig om chokladens fascinerande historia. Hur viktiga de olika momenten i tillverkningen är och hur mycket omsorg som krävs för att ta fram riktigt bra choklad. Få svar på frågor som vad kännetecknar egentligen olika sorters choklad? Vad innebär det att kakaobönan kommer från en criollo, forastero eller trinitario-frukt? 

Njut av choklad på ett helt nytt sätt! 
395 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Jönköping, Norrköping, Karlstad, Korsberga, Umeå, Östersund

När

Året runt på utvalda datum. I Stockholm och Göteborg hålls provningarna cirka två gånger per månad, på övriga orter cirka en gång per månad. I Korsberga (Lindshammar) sker provningarna juni-augusti. 

Bra att veta

Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare. 

Varaktighet

Cirka 1,5 timme

Antal deltagare

För en person. Provningen sker i grupp med andra.