Cider & Calvadosprovning för två

Cider & Calvadosprovning för två

Provsmaka olika sorters Calvados & Cider tillsammans med en sommelier.

Äppelodlingen i Normandie i nordvästra Frankrike går tillbaks till Peter den Stores tid då traktens bönder beordrades att odla äpplen. Det är dessa äppelodlingar som alltjämt står för en stor del av produktionen av äppelcider som är destillationsbasen för äppelbrandyn calvados.

Den riktigt fina calvadosen produceras genom dubbeldestillering. Den utdragna mognadsprocessen börjar därefter i ekfat vars tanniner sakta skapar calvadosens arom och ger drycken en vackert gyllene bärnstensfärg.

Cider från Normandie och Calvados består alltså till stor del av samma ädla råvara; äpplen.
Ofta ingår i såväl cider som calvados ett drygt 20-tal olika sorter äpplen som bidrar med olika kvaliteter; beska, sötma, bitterhet och syra.

Det finns otroligt mycket mer att lära och upptäcka om såväl Calvados som Cider så missa inte denna unika provning. 

Provningen innehåller också en glasprovning samt en olivolje-provning med nybakat bröd.

För fler provningar, klicka här. 

890 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt med ett uppehåll kring jul. Provningarna sker på kvällstid, vanligtvis 2 gånger per månad. Provningstillfällena infaller både på veckodagar och helger.

Bra att veta

Åldersgräns 18 år. Inga förkunskaper krävs. Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare.Då smak och luktsinne påverkas av alkohol är det bäst att ej inta någon alkohol innan provningen. 

Varaktighet

Cirka 2 timmar

Antal deltagare

För två personer. Provningen sker i grupp med andra.