Exklusiv ölprovning

Exklusiv ölprovning

Välkommen att besöka och slå er ner i Sundborns berömda ölkällare och gör er beredda på en spännande smakresa. Ni inleder kvällen med en visning av pub och loge för att därefter gå ner i den stearinupplysta källaren där man får en inblick i dryckeslagret och vidare in i provningskällaren. 

Där serveras en smakresa bestående av nio olika exklusiva och smakfulla öl, därtill bjuds det några smakförhöjande tillbehör. När ölen är provad dukas en buffé upp, som säkerligen tilltalar gommen. Under tiden den avnjutes bjuds ni i små grupper ur sällskapet in i ”backus”, den innersta källaren för att efter individuella behov prova runt bland den exklusiva spirituosan. 

Njut av denna resa, tur och retur in i ölets skummande värld. Varje människa gör sin egen livs och smakresa. När det handlar om smak finns det varken rätt eller fel. Vi upplever och tycker olika, individuellt och personligt. Under denna kväll är det ingen som talar om för dig vad du ska känna. Du blir ledsagad och lär dig att öppna nya dörrar och att uttrycka vad just du känner, erfar och upplever. 

Under hela kvällen är det smaken som är i centrum. Alla dina sinnen förmedlar smaker. Först ser du ölets färg, hur det skummar och ansiktsuttrycken hos de andra som sitter runt bordet. Du hör ljudet av den skummande drycken som hälls upp i glasen, hur det bubblar och lockar. Sedan vidgas dina näsborrar och du känner hur dryckens doft blandar sig med omgivningen – rummet och människorna. Därefter känner du skummet mot dina läppar, om drycken är varm eller kanske iskall.

Ni tas med på er egen personliga smakresa , där vi först och främst pratar om olika smaker, men också om hantverk, karaktär, hur ölet har tillverkats, tradition och kanske någon anekdot om en speciell öl och varför just den har en så spännande historia.

Livet är för kort för att ägnas åt att äta och dricka någonting man inte uppskattar till fullo. För att ta reda på vad man njuter mest av så bör man påbörja sin egen smakresa just i Sundborn.
1 595 kr

Tillgängliga orter

Falun

När

Året runt. Hur frekvent provningarna sker beror på efterfrågan. 

Bra att veta

Åldersgräns 20 år. Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare

Varaktighet

En helkväll 

Antal deltagare

För en person, upplevelsen utförs i grupp med andra.