Glasprovning

Glasprovning

Vilken betydelse har glaset för den totala vinupplevelsen? Vi provar vitt och rött vin i olika glas för att upptäcka skillnaden först på doften - sedan på smaken.

Hur kan ett och samma vin smaka olika beroende på glaset? Glasets design är utformat optimalt för att framhäva vinets absoluta bästa egenskaper.

Formen på glaset har betydelse för att presentera vinets aromer. Många tycker att doftämnena blir mer nyanserade och att vinet helt enkelt doftar och smakar mer.
Vinupplevelsen är idag en del av livsstilen och fler och fler personer vill maximera den upplevelsen genom att njuta av vinerna i rätt sorts glas.

Du kommer bli förvånad hur stor skillnad det faktiskt är! Möjlighet kommer att finnas att köpa glas på plats i samband med provningen. Provningen sker i ett 1600-tals valv i Gamla Stan. Välkommen att följa med på en annorlunda upplevelse, upptäck skillnaden och bli inspirerad.

För fler provningar, klicka här.


545 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt med ett uppehåll på sommaren. Hur frekvent provningarna sker beror på efterfrågan. Provningstillfällena infaller både på veckodagar och helger. 

Bra att veta

Åldersgräns 18 år. Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare.

Varaktighet

Cirka 2 timmar

Antal deltagare

För en person. Provningen sker i grupp med andra.