Italiensk vinprovning

Italiensk vinprovning

Italien är inte längre bort än en Italiensk vinprovning i Gamla Stan.

Allt detta ingår:

-Prosecco som fördrink
-Ett glas Langhe Nebbiolo
-Ett glas Barolo
-Ett glas Ripasso
-Ett glas Amarone
-Ett glas Moscato
-Ett glas Recioto

Allt ovanstående serveras tillsammans med ett urval av italienska ostar och korvar lite annat tilltugg.

Om vi säger "Italien", vad är det första som ni kommer att tänka på? Är det toskansk Pecorino eller parmesan från Emilia-Romagna? Är det Parmaskinka från samma region eller liguriska oliver? Kanske vinet? Amarone, Chianti Classico eller varför inte en rivig grappa efter middagen? Italien är ett magiskt land. Människornas öppna famnar, de böljande landskapen, sjöarna och Alperna i norr, havet som omsluter det stövelformade landet. Och maten. Och vinet.

Resan inleds uppe i nordöstra hörnet, på kullarna strax norr om Treviso i Venetodistriktet där ni hälsas välkomna med ett glas sprudlande Prosecco. Det är också i norr ni avslutar resan, efter stopp i Toscana och därefter i det för oss svenskar omåttligt populära Valpolicella. Ni dricker Barolo och Langhe Nebbiolo, Ripasso och Amarone, Grappa. Ni smakar italienska delikatesser som ackompanjerar vinet under resans gång.

Skäm bort din vän med en resa i present, en provsmakning av det bästa Italien har att erbjuda. Provningen genomförs under hundraåriga källarvalv i Gamla stan. Din vän får en snabbkurs i hur vinmakeriet går till i tre olika regioner, och lär sig grunderna om vinerna. Till varje provning erbjuds tilltugg i form av hårda ostar, charkuterier och något sött.

Provningen äger rum i sällskap med andra och stämningen är hög från allra första början!

Greatdays testar:

”Smaka på Italien erbjöd mycket mer än en vanlig vinprovning. Tilltuggen passade utmärkt till de olika dryckerna och förhöjde verkligen smakerna. Råvarorna och dryckerna kändes lyxiga och bidrog till en italiensk stämning under hela provningen. Man fick lära sig mycket om olika druvor och regioner. Både lärorikt och gastronomiskt.”
495 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt. Provningarna hålls cirka 2-4 gånger per månad, lite mindre frekvent under sommaren. 

Varaktighet

Provningen varar i 1,5-2 timmar. 

Antal deltagare

För en person. Provningen sker i grupp med andra.