Lakritsprovning för två

Lakritsprovning för två

Svart, mjukt, hårt, sött, salt… oavsett i vilken form vi äter det är lakrits helt oemotståndligt för så många av oss. Men det finns så mycket mer att upptäcka, långt ifrån butikernas plockgodis.

Lakritsroten har varit känd sedan urminnes tider. Man har funnit bevis på att den användes redan av de gamla egyptierna och kom till Europa under medeltiden. Idag är det en av världens mest älskade sötsaker. 

Enligt Encyklopedia Britannica kommer världens bästa lakrits från Kalabrien i Italien där lakritsroten växer vid milslånga sandstränder i doften från citronlundarna. All lakrits framställs från lakritsroten som växer i Europa och Asien. Busken växer vilt och kan bli upp till en meter hög och skördas endast vart 3-4 år. 

Under lakritsprovningen provar du lakrits i olika former- söt, salt och smaksatt tillsammans. Samtidigt får du lära dig om lakritstillverkning, lite historik och en hel del kuriosa. 

Missa inte chansen att upptäcka lakrits på nya njutbara sätt! 
890 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Uppsala

När

Året runt på utvalda datum. I Stockholm hålls provningar vanligtvis 1-2 gånger per månad, I Uppsala mindre frekvent. Provningstillfällena infaller både på veckodagar och helger. 

Bra att veta

Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare. I Stockholm väljer ni om ni vill gå på lakritsprovning eller lakrits-och chokladprovning.

Varaktighet

Cirka 1,5 timme 

Antal deltagare

För två personer. Provningen sker i grupp med andra.