Lär dig göra korv

Lär dig göra korv

Det finns korv du köper från närbutiken och så finns det riktig korv! Det enda sättet att verkligen veta vad som finns i korven du stoppar i dig är att tillverka den själv.

När du väl provsmakat din första egenhändig tillverkade korv, gjord på endast närproducerat kött och ekologiska råvaror kommer du aldrig kunna gå tillbaka till butiksvarianten igen. Och det är faktiskt mycket enklare än du tror!

Den här kursen i korvtillverkning ger dig grunderna för hur man gör korv på engelskt sätt. Du maler kött av nöt, gris eller lamm, stoppar fjälstren (korvskinnet) och som det kallas, tvinnar fram själva korvarna. Experimentera och komponera ihop din egen favoritsmak på korven eller använd ett beprövat recept för en garanterat god korv. Du får hjälp av erfarna kockar som bistår med råd och praktiska instruktioner.

Ni är 8-10 personer på kursen. Alla tillverkar sin egen korv och sedan sker provsmakning gemensamt. Innan kursens slut delas den tillverkade korven upp så att alla får med sig lite av varje sort. Du får med dig cirka 4 kilo av den goda korven!
1 095 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Korvkursen hålls varje dag.
Platserna blir dock fullbokade väldigt fort, så var ute i god tid!

Bra att veta

Allt ingår och du får med dig ca 3,5-4 kilo av den finaste korv hem. Det går bra att ta med egen dryck.

Varaktighet

Korvkursen varar i cirka 3 timmar

Antal deltagare

Kurs i korvtillverkning för en person. Upplevelsen äger rum i grupp med max 9 övriga deltagare.

Appendix