Lär dig koka lakrits

Lär dig koka lakrits

Lakrits är det älskade och hatade godiset som finns i otaligt många varianter. Om du hör till de som älskar lakrits så är detta upplevelsen för dig!
 
Sött, salt, hårt, mjukt… varianterna är många och det finns mycket att upptäcka bortom butikernas lösviktsgodis. Lakrits innehåller massor av nyttigheter i form av bland annat antioxidanter och B-vitamin och sägs ha goda hälsoeffekter (om det äts i måttlig mängd!). 
 
Upplevelsen inleds med en cirka 45 minuter lång lakritsprovning där ni får smaka på bland annat söt lakrits, salt lakrits samt lakrits med choklad. En kunnig lakritsexpert lär er om vad lakrits är, hur man tillverkar lakrits samt en hel del kuriosa och roliga fakta. 
 
Efter provningen är det dags att testa på att koka egen lakrits! Även här instrueras ni av en kunnig lakritsexpert som kommer lära er tips och trix om hur man kokar lakrits till perfektion. 
 
Efter avslutad provning och kokning får ni ta med er egenkokta lakrits hem. Bjud till nära och kära om du känner dig generös, eller ät upp allt själv! 
445 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Upplevelsen är bokningsbar cirka en gång per månad. Bokningsbara tillfällen kan infalla både på veckodagar och helger. 

Varaktighet

Cirka 90 minuter 

Antal deltagare

För en person. Provningen utförs i grupp med andra. Kokningen sker parvis och lakritsen som tillverkas delas lika mellan deltagarna.