Matvandring Stockholm för två

Matvandring Stockholm för två

Följ med på en kulinarisk vandring och upptäck nya matpärlor! 
 
Under cirka fyra timmar får ni följa med på en oförglömlig matvandring där ni besöker noggrant utvalda restauranger, barer och caféer. Vid varje stopp bjuds ni på goda smakprover samtidigt som intressanta historier berättas av de passionerade kockar ni möter. Ni besöker tillräckligt många ställen under vandringen för att ni ska bli mätta och belåtna. Vid bokning bestämmer ni själva vilken av vandringarna nedan ni önskar gå:

Söders bästa mat
Upplev och smaka på maten hos flera av de bästa och mest spännande restaurangerna på Södermalm, ett område fullt av spännande och unika restauranger. Under vandringen görs 6-7 stopp. Exempel på matstopp som kan förekomma:
Restaurant China
Shanti Classic
Urban Deli
Blue Light Yokohama
Kamarina
Chokladfabriken
StikkiNikki

 

Nordiska köket
På den här turen får ni fantastiska smakupplevelser när ni besöker restauranger och butiker med rötter i det nordiska köket. Ni startar i Hötorgshallen. Under vandringen kommer ni att åka tunnelbana, biljett ingår i priset. Totalt görs 9-10 stopp. Exempel på matstopp som kan förekomma:
Hellbergs Fågel & vilt
Fromageriet
Kajsas Fisk
Urban Deli
Tennstopet
Chokladfabriken
Bakery & Spice

 
Kulinariska Gamla Stan
Gamla stan - ett myller av gator med restauranger i världsklass men även en del turistfällor. Följ med på en guidning till guldkornen då vi besöker restauranger där passion, kunnande och yrkesstolthet står i fokus. Under vandringen görs 6-7 stopp. Exempel på matstopp som kan förekomma:
Formosa
Under kastanjen
Gamla Stans fisk
Österlånggatan 17
Corvina
StikkiNikki

 
Vasastan
En lite mer komplex vandring där ni, förutom att ni smakar er igenom en stadsdel, fördjupar era kunskaper om glasens betydelse för drycken. Under vandringen görs 7-8 stopp. Exempel på matstopp som kan förekomma:
Öl- och vinmagasinet
Café Koya
Lilla Kina
Erlands mat & cocktailbar


Den blå linjen
Matstockholm är så mycket mer än det som finns innanför tullarna. Följ med på en kulinarisk resa längs den blå linjen och möt passionerade människor och stolta mattraditioner. Under resan görs 4-5 stopp. Exempel på matstopp som kan förekomma:
Jebena 
R.asia 
La Masia 
Saravanaa Bhavan 
Yas konditori
1 790 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt, turerna går cirka 3-4 gånger i veckan.Upplevelsen är bokningsbar både veckodagar och helger. 

Bra att veta

Om det finns deltagare som inte kan svenska så kan turen komma att hållas på engelska. Promenadsträcka är cirka 2,5-3 km. En flaska vatten vid start ingår. På vissa av matstoppen serveras dryck, önskas ytterligare dryck än det som serveras går det bra att köpa till på plats. 

Varaktighet

Cirka 3-4 timmar

Antal deltagare

För två personer. Upplevelsen utförs i grupp med andra.