Matvandring Stockholm

Matvandring Stockholm

Här får du chansen att provsmaka maten på några av Stockholms riktiga matpärlor.

Denna upplevelse tar dig med på en kulinarisk promenad i ett lugnt tempo mellan 7 noga utvalda krogar, caféer och matbutiker i centrala Stockholm. Här serveras smakprover och historier om maten hos pratglada bagare och kockar med passion för smaker och råvaror, och kryddar promenaden med anekdoter från de spännande platser vi passerar.

Ni besöker tillräckligt många ställen under de drygt tre timmar som turen tar för att man ska bli mätt och belåten. I samband med bokning får ni själva välja vilken av turerna ni önskar boka in er på.


Söders bästa mat

Upplev och smaka på maten hos flera av de bästa och mest spännande restaurangerna på Söder. Vi besöker restauranger från vitt skilda matkulturer, men med det gemensamt att de lagar fantastisk mat. Den här turen sker på Södermalm och till största delen i "SoFo". Ett område som är fullt med spännande och unika restauranger.

Matstopp som förekommer på Söders bästa mat:

    China!
    Piccolo Metro
    Shanti Classic
    Gossip by Shanti
    Fang Yuan Shi Wu
    Urban Deli
    Kamarina
    Blue Light Yokohama
    Meatballs - For the people
    Fotografiska
    Södra teatern
    Ljunggren
    Eat with Jonna
    Nytorget 6
    StikkiNikkiDet nordiska köket

Upplev det Nordiska kökets rena smaker. På den här turen får ni fantastiska smakupplevelser när ni besöker handplockade restauranger och butiker som har sina rötter i det nordiska köket. Ni besöker tillräckligt många ställen under de cirka tre timmar som turen tar för att du ska bli mätt och belåten.

Till största delen sker den här turen i Vasastan där ni besöker flera av de mest klassiska restaurangerna i Stockholm. Under vandringen kommer ni även att åka tunnelbana, mellan Hötorget och Odenplan. Tunnelbanebiljett ingår i priset.

Matstopp som förekommer på Det nordiska köket:

    Saluplats Husman
    Fromageriet
    Hellbergs fågel & vilt
    Finska butiken
    Tennstopet
    Hav
    Bakery & Spice
    Kajsas fisk

    Urban Deli
    Österqvist
    Rörstrands Slott
    Chokladfabriken

Kulinariska Gamla Stan

Gamla stan - ett myller av gator med restauranger i världsklass men även en del turistfällor. Följ med på en guidning till guldkornen då vi besöker restauranger där passion, kunnande och yrkesstolthet står i fokus. Vi besöker tillräckligt många ställen för att du ska bli både mätt och belåten!

Matstopp som förekommer på Kulinariska Gamla Stan:

    Corvina
    Formosa
    Under kastanjen
    Österlånggatan 17
    Resta Gårdsbutik
    Le Rouge
    StikkiNikki


Kommentar från Greatdays testpatrull 2014-02-06.

"- Proffsig guide, - generöst tilltagna food samples, -Varmt välkomnande krögare längs hela vägen, -bra variation och härlig atmosfär på restaurangerna, -se till att vara hungrig innan vandringen början! , -mycket prisvärd upplevelse, - rekommenderas varmt"

845 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt, turerna går cirka 3-4 gånger i veckan.Upplevelsen är bokningsbar både på veckodagar och helger. 

Bra att veta

Språk: Engelska / svenska. Språket på guidningen anpassas efter vilka som deltar.I priset ingår en flaska vatten som man får vid starten. Vid några av stoppen ingår dryck till maten. Önskar man ytterligare dryck finns det möjlighet att köpa det på flera av de restauranger ni besöker.

Varaktighet

3-3,5 h beroende på tur och antal deltagare.Promenadlängd ca 2,5-3 km. 

Antal deltagare

För en person, upplevelsen utförs i grupp om 2-10 deltagare.