Mordgåta på slott

Mordgåta på slott

Ända tills idag har hemligheten vem av de åtta som är mördaren varit olöst, men kanske kan du bringa klarhet i denna flera hundra år gamla mordgåta. När du anländer till det vackra slottet så är din uppgift att lösa ett gammalt mordfall.

Du är som en fluga på väggen som tar del av samtal som ägde rum för länge sedan: lyssna, tänk och gå vidare till nästa möte mellan två misstänkta.

Under kvällen får du runt i slottets vindlande gångar följa valfri karaktär. Under kvällen kan du byta karaktär närhelst ett möte mellan de misstänkta äger rum. Är Pastorn den han verkar vara? Och vad tänker slottsfrun göra? Vem väljer du att undersöka närmare? Välj och följ efter för att se vad som händer härnäst!

Det finns åtta misstänkta karaktärer, men endast en mördare. När du har samlat ledtrådar under cirka en timmes tid så är det dags för den efterföljande trerätters-middagen. Där kan du ställa förhörsfrågor till de misstänkta: ”varför avskyr du din dotter?” ”När kom du hem till familjen Larsson?” osv.

Ingen av publiken kan se alla möten mellan de misstänkta, så det gäller att lägga upp en strategi från början. Vem ska jag följa? När ska jag byta? Vilka frågor ska jag sedan ställa till de misstänkta?

Morddramat utspelas på följande orter: Hällsnäs Herrgård i Mölnlycke utanför Göteborg, Mauritzberg Slott utanför Norrköping samt Bjärsjölagårds Slott i Sjöbo. Varje spelort har en unik mordgåta som utspelar sig i olika århundraden. Från 1658-1959. 
995 kr

Tillgängliga orter

Göteborg, Norrköping, Sjöbo

När

Året runt med uppehåll juni-augusti. Upplevelsen är bokningsbar 2-4 lördagar i månaden.  Upplevelsen är väldigt populär, så tänk på att boka i god tid!

Bra att veta

Trerättersmiddag med förutbestämd meny ingår. Dryck till maten ingår ej.

Varaktighet

Upplevelsen varar hela kvällen