Olivoljeprovning för två

Olivoljeprovning för två

Fina oljor är aromrika, fruktiga, med fin fyllighet och syrlighet. De utgör ett oumbärligt smakbidrag till all mat - främst medelhavsmaten. Detta är en kul provning som kommer att öppna ditt medvetande och ditt sinne om vad olja är och hur det ska smaka.

En fin olivolja är mer en kryddning än ett matfett. Målet med provningen är att ni ska lära er hur man njuter av olika oljor. Ni provar olika sorters olivolja tillsammans med vin, ostar och hemlagat bröd. 

Hur oljor skiljer sig åt mellan länderna är intressant men inte förrän ni kommer till den italienska olivoljan blir det riktigt givande.

Efter att ha upplevt denna provning kommer olivoljorna att få en fast plats i ert kök och ni förstår tydligt varför man ska ha fler än en olja hemma.795 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt på utvalda datum. Provningen sker cirka en gång per månad. Provningstillfällena infaller på vardagskvällar eller helger. 

Bra att veta

Åldersgräns 18 år. Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare.

Varaktighet

Cirka 1,5 timme

Antal deltagare

För två personer. Provningen sker i grupp med andra.