Cider & Calvadosprovning för två

Cider & Calvadosprovning för två

Provsmaka olika sorters calvados och cider med tillbehör, upptäck nya smakkombinationer och lär er mer om de ädla dryckerna.

Välkommen till en provning där äpple står i fokus - en ädel råvara. Under handledning av provningsledaren Peter Streijffert får ni provsmaka minst 3 olika sorters cider och minst 5 olika sorters calvados. Till dryckerna serveras ost och choklad i väl genomtänkta kombinationer, allt för att få uppleva de bästa smakkombinationerna! Förutom provningen av dryck och tillbehör får ni lära er om de olika smakskillnader som uppstår mellan olika typer av glas. Dessutom ges tillfälle att prova olivoljor tillsammans med nybakat bröd. Som alltid har Peter med sig sin ukulele och sjunger för sin publik.

Det finns otroligt mycket att lära och upptäcka om såväl calvados som cider, så missa inte denna unika provning. En garanterad ögonöppnare!   


Äppelodlingen i Normandie i nordvästra Frankrike går tillbaks till Peter den Stores tid då traktens bönder beordrades att odla äpplen. Det är dessa äppelodlingar som alltjämt står för en stor del av produktionen av äppelcider, som är destillationsbasen för äppelbrandyn calvados. Cider från Normandie och Calvados består alltså till stor del av samma ädla råvara; äpplen. Ofta ingår i såväl cider som calvados ett drygt 20-tal olika sorter äpplen som bidrar med olika kvaliteter; beska, sötma, bitterhet och syra.

För fler provningar, klicka här. 
890 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt med ett uppehåll kring jul. Provningarna sker på kvällstid, vanligtvis 2 gånger per månad. Provningstillfällena infaller både på veckodagar och helger.

Bra att veta

Åldersgräns 18 år. Inga förkunskaper krävs. Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare.Då smak och luktsinne påverkas av alkohol är det bäst att ej inta någon alkohol innan provningen. 

Varaktighet

Cirka 2 timmar

Antal deltagare

För två personer. Provningen sker i grupp med andra.