Skapa ditt unika snus

Skapa ditt unika snus

Här är den ultimata drömupplevelsen för den snusfrälste eller den som helt enkelt bara vill lära sig mer om snus. 

På tobaksmuseet som ligger på skansen i Stockholm får du följa med på en spännande resa i tobaken och framförallt snusets historia, dess utveckling och framställning. 

Inledningsvis bjuds ni av museet på den intressanta visningen "En historia om njutning" med fokus på snus och doftande tobak. Visningen guidas en snusexpert som berättar om snus och njutningsmedlens historia i Sverige utifrån ett kulturhistoriskt perspektiv. Utgångspunkten är snus och tobak men ni får även lyssna till intressant historia om alkohol och kaffe.

Efter visningen är det dags att blanda eget snus! 

Här får ni under handledning framställa och smaksätta ert egna personliga snus. Ni utgår ifrån en neutral snusblandning och skapar nya spännande blandningar med hjälp av färska örter, smaksättningar och frukter. Under guidning får du förutsättningarna för att kunna sätta ihop din egna perfekta snusblandning.

Efter tillverkningen får du med dig ditt eget snus i en egen snusburk så att du kan bjuda vänner och bekanta på ditt egen tillverkade drömsnus!

I upplevelsen ingår: Visning av museet med fokus på snus, handledning för smaksättande av eget snus som förpackas och som du får med dig hem, samt en snusprovning där ni får testa olika sorters snus och lära er mer om snusets historia och bakgrund. 
495 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt på utvalda datum. Upplevelsen arrangeras cirka en gång i månaden, vanligtvis på onsdagar eller lördagar. 

Bra att veta

Åldersgräns 18 år.

Varaktighet

Cirka 1,5 timme

Antal deltagare

För en person, upplevelsen utförs i grupp med andra.