Smakvandring Skåne

Smakvandring Skåne

En matvandring är något alla bör få uppleva, åtminstone en gång under sitt liv. På vackra Romeleåsen och Österlen i Skåne är det möjligt.

I maj startar säsongen och sträcker sig genom september. Under matvandringen vandrar ni totalt cirka 6 km och njuter av naturen när den är som bäst. I denna vackra miljö, dukas det upp delikatesser, ett femtiotal smaker från små, lokala producenter, alla med passion för just sin tillverkning. 

Er guide för dagen berättar om maten och dryckerna och dess härkomst, om våra matproducenter samt om traktens kultur och historia. Ni bjuds på 4-5 härliga timmar av njutning och inspiration. Vandringen startar utanför hotell- och konferens-anläggningen The Lodge uppe på Romeleåsens högsta punkt samt på Christinehofs slott på Österlen.

Ni bjuds på rikligt av både mat och dryck så se till att njut denna dag. 
1 195 kr

Tillgängliga orter

Brösarp, Veberöd

När

På Österlen är vandringen bokningsbar cirka två söndagar i månaden april-juli, på Romeleåsen varje helg maj-september. Vandringen pågår mellan kl 11.00-15.00.

Bra att veta

Terrängen är kuperad så ta bekväma vandringsskor - kläder efter väder! Vid mycket dåligt väder kan vandringen ställas in. Terrängen är inte handikappanpassad. Det finns toalett vid parkeringen. Sittdynor finns att tillgå. Hundar är välkomna på vissa turer.

Varaktighet

Cirka 4 timmar. 

Antal deltagare

För en person