Teprovning för två

Teprovning för två

Det är först på senare år som vi i västvärlden har börjat förstå vilka unika smaksensationer och variationer som ryms i te. Det finns så oändligt mycket mer att upptäcka och uppleva.

Under en lärorika och rolig provning kommer ni att smaka er fram genom tebladens utveckling, säsong och regioner. Ni kommer lära er om de spännande och intressanta kulturella skillnader i framställning, bryggning och tedrickande som finns världen över. Du lär dig hur du ska brygga ditt te för bästa resultat, ni jämför teer av olika sort från olika delar av världen och lyssnar till en föreläsning om te.

Stockholm
Redan när ni kliver in genom dörren på tehuset möts ni av den sinnesro och lugnande atmosfär som kännetecknar ett äkta modernt tehus. I mysiga lokaler får du expertguidning av en utbildad te-konnässör med ett brinnande intresse för te och dess mångfald. Till teerna serveras snittar som framhäver och upphöjer teets speciella karaktär och smak. Avslutningsvis serveras en härlig chokladbakelse.

Malmö
På Ehsans & Pappas tehandel i centrala Malmö kan du njuta av fina kvalitetstéer i en mysig miljö. I det vackra terummet, som är byggt i kinesisk stil, guidar personalen dig genom en teprovning av inte mindre än nio olika sorters teer.

Bli finsmakare av te, en ny värld öppnas!
790 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Malmö

När

Året runt på utvalda datum. Provningar hålls 2-3 gånger per månad. I Stockholm infaller provningstillfällena vanligtvis på kvällstid på vardagar och i Malmö eftermiddagstid på söndagar.

Bra att veta

Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare. 

Varaktighet

Cirka 1,5-2 timmar

Antal deltagare

För två personer. Provningen sker i grupp med andra.