Tequila & Mezcalprovning

Tequila & Mezcalprovning

Tequila är ett destillat som många har olika åsikter om och olika erfarenhet av. Efter att ha verkat i skuggan av andra, mer publikfriande alkoholdrycker håller nu tequilan på att få en renässans och allt fler återupptäcker tequilan som njutningsdryck.

Det finns två kategorier av tequila: Tequila Mixto som är gjord på minst 51 % agavejuice och resten är andra sockerarter – den sorten de flesta av oss har druckit som shots – samt Tequila 100 % Agave som består av enbart agavejuice. Tequila 100 % Agave är en utmärkt bas för cocktails - drinkarna blir spritsiga och friska.

Tequila tillverkas av Agave Tequilana Weber Blue - en art i växtfamiljen Agavaceae som är nära besläktad med liljeväxterna. Tequila har alltså ingenting med kaktusar att göra. Under en tequilaprovning får du smaka flera Tequila 100 % agave med olika karaktärer.

Till dessa serveras en palett av smakfullt kombinerat tilltugg och du får prova hur mat och Tequila i kombination kan bli en överraskande upplevelse!

För fler provningar, klicka här.
695 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt på utvalda datum. Provningarna hålls en gång per månad, vanligtvis kvällstid på vardagar. 

Bra att veta

Åldersgräns 18 år. I provningen ingår 1 cocktail, 3 olika tequila 100 % agave samt lättare förtäring. Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare. 

Varaktighet

Cirka 1,5-2 timmar

Antal deltagare

För en person. Provningen sker i grupp med andra.