Tequila & Mezcalprovning för två

Tequila & Mezcalprovning för två

Tequila är ett destillat som många har olika åsikter om och olika erfarenhet av. Efter att ha verkat i skuggan av andra, mer publikfriande alkoholdrycker håller nu tequilan på att få en renässans och allt fler återupptäcker tequilan som njutningsdryck.

Det finns två kategorier av tequila: Tequila Mixto som är gjord på minst 51 % agavejuice och resten är andra sockerarter – den sorten de flesta av oss har druckit som shots – samt Tequila 100 % Agave som består av enbart agavejuice. Tequila 100 % Agave är en utmärkt bas för cocktails - drinkarna blir spritsiga och friska.

Tequila tillverkas av Agave Tequilana Weber Blue - en art i växtfamiljen Agavaceae som är nära besläktad med liljeväxterna. Tequila har alltså ingenting med kaktusar att göra. Under en tequilaprovning får du smaka flera Tequila 100 % agave med olika karaktärer.

Till dessa serveras en palett av smakfullt kombinerat tilltugg och du får prova hur mat och Tequila i kombination kan bli en överraskande upplevelse!

För fler provningar, klicka här.
1 390 kr

Tillgängliga orter

Stockholm

När

Året runt på utvalda datum. Provningarna hålls en gång per månad, vanligtvis kvällstid på vardagar. 

Bra att veta

Åldersgräns 18 år. I provningen ingår 1 cocktail, 3 olika tequila 100 % agave samt lättare förtäring. Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid provningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare. 

Varaktighet

Cirka 1,5-2 timmar.

Antal deltagare

För två personer. Provningen sker i grupp med andra.