Whiskyprovning

Whiskyprovning

För att tillverka whisky behöver man bara tre ingredienser - korn, vatten och jäst. En egentligen ganska enkel process, men vad är det som gör variationerna till synes oändliga?

Uisgebeatha, som är gaeliska för livets vatten, har druckits i över 500 år. Karaktären och smaken skiftar mellan länder, regioner och destillat. På den här provningen reds begreppen ut. Du får ta del av historiken och framställningsprocesserna. Varför olika sorternas whisky smakar och doftar som de gör och några av anledningarna till att skottar, irländare, kanadensare och amerikanare destillerar på helt olika sätt.

Red ut begreppen. Ta del av historiken. Prova whisky!

Se även: Exklusiv Whiskyprovning.
495 kr

Tillgängliga orter

Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Jönköping, Falun, Gävle

När

Året runt på utvalda datum, med ett kort uppehåll under sommaren. I Stockholm hålls provningar cirka fem gånger per månad, och i Malmö 1-2 gånger per månad. På övriga orter mindre frekvent. Provningstillfällena infaller både på veckodagar och helger.

Bra att veta

I Stockholm är åldersgränsen 20 år. På övriga orter 18 år. Vänligen undvik parfym och andra starka dofter vid whiskyprovningen för att inte störa lukt- och smaksinnet för dig och dina medprovare. 

Varaktighet

Cirka två timmar.

Antal deltagare

För en person. Provningen sker i grupp med andra.